Vijest
24.07.2017

Sveučilište u Zagrebu sudjelovalo na Danu otvorenih vrata za iseljenike i hrvatske manjinske zajednice kod Predsjednice RH

Sveučilište u Zagrebu sudjelovalo je na Danu otvorenih vrata za iseljenike i hrvatske manjinske zajednice održanom u petak 21. srpnja 2017. u Uredu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Predsjednica Grabar-Kitarović je istaknula važnost povezivanja domovinske i iseljene Hrvatske te naglasila uspostavljanje veza s potomcima Hrvata koji su se iselili prije više desetljeća, osobito s mladima i ljudima srednje dobi. Napomenula je kako je njima potrebno omogućiti posjete Hrvatskoj kroz programe školovanja, studija i učenja hrvatskoga jezika, ali i poslovne programe. Nužnim drži i poticanje osnivanja i rada društava i zaklada za učenje hrvatskoga jezika i kulture u zemljama gdje su Hrvati manjinske zajednice.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i voditeljica Sveučilišne škole hrvatskog jezika i kulture prof. dr. sc. Zrinka Jelaska tijekom svečanoga programa dodijelili su diplome polaznicima Sveučilišne škole hrvatskog jezika i kulture, dok je svakom polazniku osobno čestitala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.
 
Sveučilište u Zagrebu i njegove akademske programe predstavljao je središnji Ured za međunarodnu suradnju, stručna suradnica Ana Barbarić i voditeljica dr. Branka Roščić te nastavnice Croaticuma, Centra za hrvatski kao drugi i strani jezik Filozofskoga fakulteta. Uz općenito veliki interes brojnih nazočnih za formalno učenje hrvatskoga jezika i kulture, posebnih upita bilo je u vezi regulacije upisa studenata iz dijaspore i kvota za dijasporu.

Sveuc. skola hrv jezika i kulture kod predsjednice RH_srpanj2017 Sveuc skola hrv jezika i kulture kod predsjednice RH_srpanj2017


Top