Vijest
01.07.2019

Sveučilište u Zagrebu domaćin 16. Ljetne škole Podunavske rektorske konferencije

Svečano je otvorena Ljetna škola Podunavske rektorske konferencije (DRC) 1. srpnja, u auli rektorata Sveučilišta u Zagrebu, a uvodne govore održali su rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras, prof. Ivanka Popović, rektorica Sveučilišta u Beogradu i predsjednica Podunavske rektorske konferencije, te izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, mr. sc. Katarina Milković, pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje.

Predavanja će ove godine držati brojni znanstvenici s nekoliko sveučilišta iz regije (Pečuh, Zagreb, Sarajevo, Osnabrück) kao i vodeći stručnjaci iz nevladinih organizacija i istraživačkih instituta, a Ljetnu školu otvorit će gospodin Sebastian Schäfer iz Instituta za podunavsku regiju i srednju Europu.

Projekt Ljetne škole Podunavske rektorske konferencije (DRC) pokrenut je 2003. na inicijativu Instituta za podunavsku regiju i srednju Europu (IDM)  i International House Pécs u svrhu promicanja regionalne suradnje mladih znanstvenika. Njezin glavni cilj je uspostavljanje mreže istraživača koji se bave pitanjima regionalne suradnje kao srednjoeuropske perspektive, a namijenjena je mladim znanstvenicima koji su zainteresirani za Podunavlje.

Ljetna škola DRC-a svake se godine održava na drugom sveučilištu, a na 16. DRC koja traje od 30. lipnja do 7. srpnja sudionici će svoja znanja moći podijeliti  na brojnim izlaganjima kao i na nekoliko tematskih radionica.

Više informacija i program nalazi se na poveznici.Top