Vijest
17.02.2020

Sveučilište Johannesa Guttenberga u Mainzu – djelomična stipendija za Ljetnu školu njemačkoga jezika - PREBAČENO NA 2021.

Ljetna škola Sveučilišta u Maninzu odgođena je za ljeto 2021. Dodatne informacije bit će objavljene naknadno na: http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/natjecaji/

 

Ljetna škola – Sveučilište Johannesa Guttenberga u Mainzu poziva zainteresirane studente Sveučilišta u Zagrebu da se prijave za djelomičnu stipendiju za Ljetnu školu njemačkoga jezika Sveučilišta u Mainzu.

 

Ljetna škola traje 3. – 28. kolovoza 2020. Tečajevi obuhvaćaju sve razine njemačkoga, od A1 do C2. Ljetna škola njemačkoga obuhvaća jezični tečaj te bogat popratni kulturni program. Velik raspon interdisicplinarnih predavanja i radionica omogućava studentima da prošire svoje vidike u različitim područjima. Stoga su dobrodošli studenti svih fakulteta.

 

Stipendija iznosi 1000 EUR, ostatak troškova će student trebati sam snositi. Cijena tečaja, smještaja i svih dodatnih aktivnosti je 2200 EUR.

 

Ujutro su na rasporedu jezični tečajevi, a poslijepodne i vikendima nude se predavanja, radionice, izleti, programi za slobodno vrijeme i još mnogo toga.

 

Glavna tema ovogodišnje Ljetne škole je Tri grada, dvije rijeke, jedno ljeto @ Uni-Mainz. Iza toga naziva skriva se:

  • Uvod u „Tri grada“ – Frankfurt, Wiesbaden i Mainz s pripadajućim izletima,
  • „Dvije rijeke" – Rajna i Mainz s izletom i
  • pripadajućim piscima Goetheom, Seghersom i Hesseom.

 

Više informacija možete pronaći na stanicama Sveučilište Johannesa Guttenberga u Mainzu i  DAAD-a:

https://summer.uni-mainz.de/international_summer_school_jgu/

https://www2.daad.de/deutschland/studienangebote/sommerkurse/en/detail/6387/?languageSwitched=1

https://www2.daad.de/deutschland/studienangebote/sommerkurse/en/detail/6387/?languageSwitched=1#tab_costs

 

Rok za prijave je 28. veljače 2020.

Prijave šaljite na sljedeću adresu: Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, 10000 Zagreb.


Osoba za kontakt: Lucija Šikić, stručna suradnica u Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, e-mail: lsikic@remove-this.unizg.hr, tel. 46-98-165.
Top