Vijest
25.11.2019

Svečanom dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima završena Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Svečanom dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima, održanoj na pozornici u izložbenom šatoru, završena je 24. Smotra Sveučilišta u Zagrebu. Priznanja su najuspješnijim sudionicima dodijelili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i prorektor za poslovanje prof. dr. sc. Tonći Lazibat. Svečanosti su nazočili prorektori, dekani, prodekani, profesori i studenti. Program svečanoga zatvaranja ovogodišnje Smotre vodila je Lea Medica, studentica Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (Televizija Student).

Za najbolje predstavljanje na pozornici ove je godine priznanje dobio Fakultet organizacije i informatike Varaždin Sveučilišta u Zagrebu. Za izniman doprinos u organizaciji Smotre nagrađeni su Muzička akademija, Akademija likovnih umjetnosti i Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Priznanje za najbolje uređeni izložbeni prostor dobili su Tekstilno-tehnološki fakultet, Prehrambeno-biotehnološki fakultet i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. U kategoriji inovativnost u predstavljanju priznanje su dobili Fakultet političkih znanosti, Fakultet prometnih znanosti, Ekonomski fakultet i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Priznanje u kategoriji poseban doprinos u edukaciji i informiranju posjetitelja dobili su Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Medicinski fakultet, Veterinarski fakultet i Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Za komunikativnost i susretljivost priznanje su na ovogodišnjoj Smotri dobili Fakultet filozofije i religijskih znanosti, Katolički bogoslovni fakultet, Kineziološki fakultet i Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Posebno uspješno predstavljanje na Smotri u svojoj obljetničkoj godini ostvarili su Građevinski fakultet, Grafički fakultet i Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Poseban doprinos u organizaciji ovogodišnje Smotre u kategoriji ostalih sudionika dali su Hrvatsko katoličko sveučilište i Sveučilište u Splitu. Priznanje u kategoriji inovativnost u predstavljanju ostalih sudionika dobili su Visoko učilište Algebra i Zdravstveno veleučilište.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu, trodnevna manifestacija koja se već tradicionalno organizira kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o mogućnostima studiranja na preddiplomskim i diplomskim studijima, održana je od 21. do 23. studenoga u Studentskom centru u Zagrebu. Moto ovogodišnje Smotre bio je „Naša tradicija – vaša budućnost“. Smotra je održana u okrilju obilježavanja 350. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu.

Uz 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, na ovogodišnjoj su se Smotri predstavila brojna veleučilišta, visoke škole te ostali sudionici iz cijele Hrvatske – ukupno oko 80 sudionika. Program Smotre ove je godine pratilo oko 15 000 posjetitelja iz cijele Hrvatske.

Glavni sponzor Smotre Sveučilišta u Zagrebu bila je Hrvatska gospodarska komora. Zlatni sponzori bili su Janaf d. d. i Zagrebačka banka, srebrni sponzori Studentski centar Varaždin i OTP banka, a brončani sponzor Prvo plinarsko društvo. Ostali su sponzori bili Gradska plinara Zagreb – opskrba i Privredna banka Zagreb. Suorganizatori Smotre bili su Sveučilišna tiskara i Studentski centar u Zagrebu, a partneri Smotre Bistra d. o. o., Cedevita, Kala, Audio Video Consulting Zagreb – AVC i Croatia Records.

Glavni medijski partner ovogodišnje Smotre bio je Laganini FM. Medijski partneri bili su Jutarnji list, Radio Sljeme, Z1 televizija, Global, Radio Student, Televizija Student i sveučilišne novine Universitas.Top