Vijest
25.11.2017

Svečanom dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima završena 22. Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Svečanom dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima, održanom u Kinu Studentskoga centra, završena je 22. Smotra Sveučilišta u Zagrebu.

Priznanja su najuspješnijim sudionicima dodijelili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić. Svečanosti su nazočili prorektori, dekani, prodekani, profesori i studenti.

Za izniman doprinos u organizaciji Smotre nagrađeni su Akademija dramske umjetnosti i Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Studentski centar Zagreb. Priznanje za poseban doprinos u edukaciji i informiranju posjetitelja 22. Smotre Sveučilišta u Zagrebu dodijeljeno je Gradu Zagrebu – Gradskom uredu za zdravstvo, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu. U kategoriji uspješnoga predstavljanja ostalih sudionika nagrađeni su Sveučilište u Splitu, Hrvatsko katoličko sveučilište, Visoko učilište ALGEBRA i Visoka škola ASPIRA. Za najbolje promidžbene materijale nagrađen je Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a za komunikativnost i susretljivost priznanja su dobili Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje i Geotehnički fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Priznanja za najoriginalnije predstavljanje na Smotri ove je godine osvojio Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

2017_Smotra sveucilista_maturanti

Za najbolje predstavljanje u Kino dvorani nagrađeni su Fakultet političkih znanosti i doc. dr. sc. Marijana Grbeša za predavanje Tko su celebrity političari i može li Beyonce spasiti demokraciju?, Biološki odsjek Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta i doc. dr. sc. Duje Lisičić za predavanje O voluharicama i ljudima, te Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i doc. dr. sc. Joško Viskić za predavanje Osmijehom kroz život.

Priznanja za najbolje uređeni izložbeni prostor dobili su Fakultet prometnih znanosti, Prehrambeno-biotehnološki fakultet i Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a za najbolje sveobuhvatno predstavljanje u izložbenom prostoru nagrađen je Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

22. Smotra Sveučilišta u Zagrebu održana je od 23. do 25. studenoga 2017. u Studentskom centru u Zagrebu. Uz 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, na ovogodišnjoj su se Smotri predstavila brojna veleučilišta, visoke škole te ostali sudionici iz cijele Hrvatske – ukupno oko 80 sudionika. 

Sveučilište u Zagrebu i ove je godine organiziralo Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet. 

Novost ovogodišnje Smotre Sveučilišta u Zagrebu vizualno je atraktivniji grafički dizajn nove mrežne stranice, koji je realiziran korištenjem najnovijih tehnologija izrade. Nova mrežna stranica sada je dostupna i prilagođena mobilnim telefonima, tabletima i sl., ekranima različitih veličina i rezolucija, a ostaje aktivna i nakon službenoga zatvaranja Smotre. Mrežnoj stranici Smotre moguće je pristupiti putem poveznice: smotra.unizg.hr.

Tehničku podršku izlagačima 22. Smotre Sveučilišta u Zagrebu osigurao je Sveučilišni računski centar SRCE. 

Partner u organizaciji bio je Studentski centar Zagreb. 

Glavni sponzor Smotre bila je Zagrebačka banka d. d. Unicredit Group, zlatni sponzori Studentski centar Varaždin, srebrni sponzor Privredna banka Zagreb d.d., a ostali sponzori Alma Mater Europaea, Audio Video Consulting (AVC) Zagreb, B.Tex d.o.o., EURO-UNIT group, Erste&Steiermärkische Bank d.d., TA-GRAD d.o.o. i Centar za poduku TRINOM ZAGREB. 

Medijski partneri Smotre bili su Jutarnji list, Radio Sljeme, Z1 televizija, Televizija Student, Radio Student, studentski list Global i Universitas - hrvatske sveučilišne novine.

 

 

 Top