Vijest
17.10.2019

Svečano proslavljena 100. obljetnica Građevinskoga fakulteta

Svečana proslava 100. obljetnice Građevinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu obilježena je u srijedu 16. listopada 2019. u podne u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, uz izravan televizijski prijenos na HTV 4.

 

 

Događanju su prisustvovali studenti, suradnici i partneri Građevinskoga fakulteta, dekani, prodekani, profesori, prorektorice i prorektori te rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, članovi akademske zajednice, veleposlanici, predstavnici Grada Zagreba, izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora doc. dr. sc. Irena Petrijevčanin Vuksanović, ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak i izaslanik premijera i potpredsjednik Vlade RH te ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

U prvom dijelu programa uslijedio je pozdravni govor dekana Građevinskoga fakulteta prof. dr. sc. Stjepana Lakušića koji je, između ostaloga, istaknuo kako je Građevinski fakultet središnja hrvatska visokoobrazovna institucija koja okuplja najveći dio istraživačkog potencijala u području građevinarstva u Republici Hrvatskoj. Nakon govora prikazan je film pod nazivom "Prvih sto godina Građevinskoga fakulteta u Zagrebu".

Rektor Boras naglasio je važnost tehničkih znanosti i inženjerstvo koje radi za boljitak zemlje i stoga Građevinski fakultet sa svojim znanstvenim postignućima, nagradama i kvalitetom predstavlja bitnu sastavnicu u tom području.

Visoki uzvanici redom su za govornicom čestitali Fakultetu na uspjesima i znanstvenoj izvrsnosti, a u drugom dijelu svečanosti dodijeljena su priznanja međunarodnim znanstvenicima, zaslužnim djelatnicima Fakulteta te najboljim studentima.

Svečano događanje svojim su nastupima uveličali zbor Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu i glazbenici Zagrebačke filharmonije, uz solističke nastupe Đanija Stipaničeva i Sandre Bagarić.

Povijest FakultetaTop