Vijest
25.09.2016

Svečano promovirana nova 264 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

Rektor prof. dr. sc. Damir Boras promovirao je nova 264 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom prve svečanosti promovirano je 129 doktorskih kandidata, a tijekom druge promocije njih 135. U skladu s novim protokolom, kandidati su bili odjeveni u svečane odore (toge) i akademske kape, te su od zgrade Sveučilišta u Zagrebu do zgrade Hrvatskoga narodnoga kazališta došli u dvjema povorkama koje su predvodila dva sveučilišna pedela, zbog čega je između 9.20 i 9.30 sati te između 12.20 i 12.30 sati kratkotrajno obustavljen promet na sjevernoj strani Trga maršala Tita. Desetak minuta kasnije, povorka prorektora i dekana predvođena rektorom ušla je u zgradu Hrvatskoga narodnoga kazališta.

Promocije su započele svečanim ulaskom rektora, prorektora i dekana na pozornicu HNK-a, nakon čega je intonirana himna Republike Hrvatske. Na svečanosti je uslijedio govor rektora prof. dr. sc. Damira Borasa. Nakon što su kandidati izgovorili tekst prisege i rektor ih proglasio doktorima znanosti i umjetnosti, promovirani kandidati prebacili su kičanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime su i simbolično ušli u novo i više akademsko zvanje. Uslijedilo je uručivanje diploma te upisivanje promoviranih u knjigu doktora. Svečanosti su završile akademskom himnom Gaudeamus igitur.

2016_rujan_promdrsc_hnk

U ime novopromoviranih doktora znanosti i umjetnosti prisutnima na svečanostima u HNK-u obratili su se dr. sc. Vanja Smajlović s Fakulteta elektrotehnike i računarstva i dr. sc. Danijela Lesjak Kolarović s Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Govor zahvale dr. sc. Danijele Lesjak Kolarović


Novopromovirani doktori znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u 16 sati s predstavnicima akademske zajednice i uzvanicima u Botaničkom vrtu Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta, svečano obilježavaju početak nove 348. akademske godine.

2016_rujan_promdrsc_vrtna zabava

Fotografije: Digitalni Foto Studio IPIKTop