Vijest
14.01.2020

Svečano potpisan Sporazum o suradnji između Agencije za odgoj i obrazovanje i Učiteljskoga fakulteta

Agencija za odgoj i obrazovanje i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu potpisali su 10. siječnja 2020. godine Sporazum o suradnji te Protokol o suradnji u pripremi, vrednovanju i provedbi programa Centra za cjeloživotno obrazovanje Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Tim su sporazumom definirani oblici suradnje dviju ustanova u područjima: obrazovanja, stručne djelatnosti, provedbi zajedničkih stručno-istraživačkih projekata, zajedničkom sudjelovanju na konferencijama, simpozijima i seminarima te drugim stručnim skupovima, organiziranje simpozija, konferencija, skupova i seminara, povezivanje nastavnoga, istraživačkoga i stručnog rada s gospodarskim i drugim subjektima, razvijanje suradnje između dviju institucija s ciljem poboljšanja kvalitete obrazovanja te ostalim oblicima suradnje od zajedničkoga interesa.

Sporazum o suradnju i Protokol potpisali su čelnici institucija: dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje i prof. dr. sc. Siniša Opić, dekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Protokol i usuglašavanje dokumenta uspješno su strukturirale: doc. dr. sc. Nevenka Maras (UFZG), voditeljica Centra za cjeloživotno obrazovanje prof. dr. sc. Dejana Bouillet i Jasna Laura, dipl. jur. (AZOO).

Temeljem navedenoga Sporazuma sa sigurnošću se može očekivati znanstvena i stručna suradnja sveučilišnih profesora i viših savjetnika iz Agencije za odgoj i obrazovanje s krajnjim ciljem unaprjeđivanja kvalitete obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Prilikom potpisivanja Sporazuma, ravnateljica Dubravka Brezak Stamać i dekan Siniša Opić, izrazili su zadovoljstvo zbog otvaranja prilika za ostvarivanje sinergije u profesionalnom razvoju odgojno-obrazovnih djelatnika s ciljem doprinošenja kontinuiranom razvoju hrvatskog obrazovnog sustava.Top