Vijest
13.06.2017

Svečano je otvoren preuređeni Laboratorij za automatiku i mjerenja Zavoda za mjerenja i automatsko vođenje procesa FKIT-a

U prostorijama Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu prošloga je tjedna (petak, 9. lipnja 2017.) svečano otvoren preuređeni Laboratorij za automatiku i mjerenja Zavoda za mjerenja i automatsko vođenje procesa Fakulteta.

Laboratorij je preuređen uz pomoć tvrtke Siemens d.d. i opremljen SIMATIC PCS7 kontrolnim sustavom najnovije generacije. Komercijalna vrijednost opreme i inženjerskih radova koji su uloženi u Laboratorij, uz pomoć tvrtke Siemens d.d. i partnerske tvrtke ARP Lučko d.o.o., iznosi više od 350.000,00 kuna, a Fakultet je na dodatno opremanje, pripremu i građevinske radove utrošio još dodatnih 130.000,00 kuna.

Cilj je preuređenja želja da se na FKIT-u opremi vrhunski laboratorij za podučavanje studenata i za istraživački rad zaposlenika. Također, Laboratorij će biti na raspolaganju drugim fakultetima i tvrtkama koje će u njemu moći provoditi simulacije vlastitih procesa ili školovati svoje zaposlenike za rad. Na svečanosti otvaranja Laboratorija za automatiku i mjerenja ukratko je predstavljena njegova djelatnost, buduće aktivnosti i daljnji razvoj. Uslijedio je obilazak Laboratorija i demonstracija rada laboratorijskih postrojenja.

Uz dekana Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije prof. dr. sc. Brunu Zelića i prorektora za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenka Šimpragu, svečanosti otvaranja Laboratorija nazočio je predsjednik Uprave tvrtke Siemens d.d. Mladen Fogec, član Uprave tvrtke INA d.d. Davor Mayer, član Uprave tvrtke Petrokemija d.d. Nenad Zečević te drugi uzvanici.

Laboratorij_FKIT_rezanje vrpce_lipanj2017 Laboratorij_FKIT_svi_lipanj2017_712x385


Top