Vijest
10.07.2019

Svečana dodjela diploma studentima diplomskoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu iz područja bioindustrije

Desetom naraštaju studenata diplomskoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu iz područja bioindustrije diplome će uručiti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i profesorica Chantal Pichon, koordinatorica programa na Sveučilištu u Orléansu i izaslanica rektora Sveučilišta u Orleansu.

Uz dekanicu Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta prof. dr. sc. Aleksandru Čižmešija i dekana Prehrambeno-biotehničkoga fakulteta prof. dr. sc. Damira Ježeka, svečanosti će nazočiti prvi savjetnik veleposlanstva Republike Francuske u Republici Hrvatskoj Yannick Andrianarahinjaka, koordinatori studija na PMF-u i PBF-u prof. dr. sc. Višnja Besendorfer i prof. dr. sc. Vladimir Mrša te prorektori Sveučilišta u Zagrebu.

Suradnja Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu na diplomskom studiju iz područja bioindustrije temelji se na Sporazumu o suradnji koji su čelnici dviju institucija potpisali u studenomu 2007. Na temelju Sporazuma, studentima Sveučilišta u Zagrebu koji studiraju na diplomskom studiju Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta iz područja molekularne biologije te na diplomskom studiju Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta iz područja molekularne biotehnologije omogućeno je pohađati dio nastave koju izvodi Sveučilište u Orléansu, kao i obavljati praksu u francuskim tvrtkama, čime će steći preduvjete za stjecanje francuske diplome Sveučilišta u Orléansu na razini magistra iz područja bioindustrije (Diplôme de Master du domaine Sciences et Technologie, mention Sciences du Vivant, spécialité techniques bio-industrielles).

Program je usklađen s Bolonjskim procesom, a u izvođenju nastave na drugoj godini diplomskoga studija sudjeluju profesori Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu na francuskom, engleskom i hrvatskom jeziku.

Uz Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Orléansu, realizaciju programa podupire Veleposlanstvo Republike Francuske u Republici Hrvatskoj.Top