Vijest
19.01.2023

Stručni skup "Osiguranje uključivosti obrazovanja kroz podršku studentima (s invaliditetom): Dokle smo došli i kako dalje?"

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obrazovanja Koordinacija pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za podršku u visokom obrazovanju organizira stručni skup pod nazivom Osiguranje uključivosti obrazovanja kroz podršku studentima (s invaliditetom): Dokle smo došli i kako dalje?

Skup će se održati u utorak 24. siječnja 2023. od 11 do 17 sati putem platforme Zoom. Na skupu će sudjelovati prof. dr. sc. Boris Brkljačić, prorektor za studente, preddiplomske i diplomske studije Sveučilišta u Zagrebu i redoviti profesor Medicinskoga fakulteta, zajedno s predstavnicima uprava ostalih sveučilišta, Zbora veleučilišta te predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja i Instituta za razvoj obrazovanja. U programu skupa u panelu pod nazivom "Službe za podršku danas" sudjelovat će Marijana Žitnik Sedak, voditeljica Ureda za studente i Lana Molvarec iz Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj ovoga skupa je prikazati rad službi za podršku studentima na visokim učilištima te otvoriti pitanja potrebnih sustavnih unaprjeđenja kako bi navedene službe mogle nastaviti pružati odgovarajuću podršku studentima s invaliditetom, ali i studentima pripadnicima ostalih ranjivih i podzastupljenih skupina, kao i svim studentima i nastavnicima u radu s njima.

POZIV NA SKUP I PRIJAVA

PROGRAM SKUPA I POVEZNICA NA "ZOOM"Top