Vijest
12.10.2021

Završena virtualna Smotra Sveučilišta u Zagrebu – svi materijali ostaju dostupni "online" za buduće studente

Završio je službeni program ovogodišnje virtualne Smotre Sveučilišta u Zagrebu. Sveučilište u Zagrebu i ove je godine organiziralo Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskom životu te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

Na Smotri Sveučilišta u Zagrebu 2021. predstavile su se 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu – 31 fakultet i tri umjetničke akademije.  Smotra je održana pod motom Klikni s faksom!

Smotra je održana u hibridnom obliku, u kombinaciji objave digitalnih sadržaja na virtualnim štandovima fakulteta i akademija (promotivni videozapisi, letci, brošure i drugi materijal u PDF ili drugim formatima koji omogućuju preuzimanje i pregled prilagođen mobilnim uređajima) i predstavljanja sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i njihovih studijskih programa po područjima.

Svi sadržaji pripremljeni u okviru ovogodišnje Smotre ostaju dostupni za sve zainteresirane i nakon 27. studenoga 2021. na mrežnoj stranici www.smotra.unizg.hr, na podstranici „Smotr@”. Tako će ova mrežna stranica ostati središnje mjesto za informiranje maturanata, potencijalnih budućih studenata Sveučilišta u Zagrebu te svih zainteresiranih.

Kao i prethodnih godina, na završetku programa Smotre proglašeni su najuspješniji sudionici manifestacije.

Dobitnici priznanja za kreativne virtualne štandove su Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet i Fakultet filozofije i religijskih znanosti.

Priznanje za korisničku pristupačnost dobio je Fakultet kemijskoga inženjerstva i tehnologije.

Dobitnici priznanja za najsadržajniji virtualni štand na ovogodišnjoj Smotri dobili su Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet šumarstva i drvne tehnologije i Filozofski fakultet.

Najbolje videopredstavljanje na virtualnoj Smotri ostvarili su Učiteljski fakultet i Muzička akademija.

Dobitnik priznanja za najveći doprinos u organizaciji Smotre je Fakultet političkih znanosti.

Priznanje za najbolje cjelokupno predstavljanje na ovogodišnjoj Smotri dobio je Farmaceutsko-biokemijski fakultet.

Dobitnici priznanja za najbolje predstavljanje na društvenim mrežama i TikTok platformi bit će objavljeni naknadno.

Program ovogodišnje Smotre realiziran je uz potporu Televizije Student koja je online prenosila predstavljanja fakulteta i akademija. Budući studenti program Smotre pratili su i na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter, Linkedln, YouTube, TikTok).

Ovogodišnji sponzori Smotre Sveučilišta u Zagrebu bili su OTP banka, Studentski centar Varaždin i Studentski centar Zagreb.  

Medijski su partneri Smotre bili Jutarnji list, Laganini FM, Radio Sljeme, Z1 televizija, Televizija Student, Radio Student, Global te sveučilišne novine i portal Universitas.Top