Vijest
08.11.2019

Sisak MetalFest 2019

Manifestacija Sisak MetalFest, nastala u suradnji Metalurškoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Interpretacijskoga centra baštine Banovine, 2019. održava se drugu godinu za redom te povezuje sektore industrije i kulture uz korištenje materijalne i nematerijalne kulturne baštine industrijske prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Promovira metaluršku struku i industrijsku kulturu Sisačko-moslavačke županije kao element jačanja regionalnoga i nacionalnoga identiteta. Sisak MetalFest 2019 upoznaje javnost s mogućnostima boljega iskorištavanja potencijala industrijske kulturne baštine kao pozitivnoga utjecaja na razvoj grada i županije.

Ovogodišnji program obuhvaća predavanja, dvije izložbe, dvije radionice i edukativan sadržaj sve namijenjeno široj javnosti s ciljem buđenja svijesti o vrijednosti industrijske baštine i važnosti povezivanja metalurgije u prošlosti s kulturnim aktivnostima i modernim tehnologijama sadašnjosti i budućnosti.

Sisak MetalFest 2019 se održava 13. studenoga u prostorima Metalurškoga fakulteta u Sisku te 14. studenoga u Interpretacijskom centru baštine Banovine u Petrinji.

Više informacija dostupno je na poveznici.Top