Vijest
16.03.2017

Rezultati Natječaja za koncept izrade projektnoga rješenja dijela parka u Krakowu

Natječaj za koncept izrade projektnoga rješenja istočnoga dijela parka Great Bagry u poljskom gradu Krakowu na temu Little Croatia završen je i odabrani su studenti sa Sveučilišta u Zagrebu koji će sudjelovati u projektu zajedno s voditeljicom tima.

 


Odabrani studenti su:

Velimir Benić
Dora Ivančan
Mira Medović

Ozana Palić
Anita Trojanović

Voditeljica tima je doc. dr. sc. Iva Rechner Dika.

Natječaj je bio otvoren je za sve studente Agronomskoga fakulteta, diplomskoga studija Krajobrazna arhitektura i studente diplomskoga studija Arhitektonskoga fakulteta.

O projektu
Zamišljeno je da će dio istočnoga dijela parka biti oblikovan prema granicama Republike Hrvatske koji će ujedno biti edukacijski put sa sadržajnim informacijama o našoj zemlji. Sudjelovat će 10 studenata iz Krakowa (Cracow University of Technology) i 10 studenata iz Hrvatske (5 studenata Sveučilišta u Zagrebu i 5 studenata Sveučilišta u Splitu).

Cjelokupni program izrade projektnoga rješenja održavat će se od 26. ožujka do 1. travnja 2017. u Krakowu, a organizatori su Board of Greenery - Krakow, Department of Landscape Architecture Krakow - University of Technology, počasni konzul Republike Hrvatske u Krakowu Pavel Włodarczyk i Sveučilište u Zagrebu, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Krakowa, prof. Jaceka Majchrowskoga.Top