Vijest
04.09.2017

Rektorski zbor Republike Hrvatske podržao projekt Sveučilišta u Zagrebu

U ponedjeljak, 28. kolovoza 2017., na Sveučilištu Sjever u Varaždinu održana je 11. sjednica Rektorskoga zbora Republike Hrvatske. U jednoj od točaka dnevnog reda Rektorski zbor je podržao i projekt organizacije znanstveno-edukativne konferencije "Uloga informacijske i komunikacijske tehnologije u izjednačavanju mogućnosti obrazovanja osoba s invaliditetom".

Prijedlog projekta organizacije konferencije Rektorskome zboru uputio je rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras a ideju o organiziranju konferencije inicirao je doc. dr. sc. Mario Konecki s Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, posebni savjetnik rektora Sveučilišta u Zagrebu za internetske servise i koordinator Rektorskoga zbora Republike Hrvatske za informacijske tehnologije.

Glavni organizator konferencije je Sveučilište u Zagrebu, a uz Rektorski zbor Republike Hrvatske i nekoliko vodećih američkih sveučilišta i organizacija suorganizatori konferencije bit će Grad Varaždin, Grad Daruvar i drugi.

Na konferenciji će sudjelovati i predavači američkih sveučilišta i organizacija koje se bave razvojem inovativnih tehnologija za pomoć osobama s invaliditetom.

Na spomenutoj sjednici doc. dr. sc. Konecki također je predstavio i dizajn novih web stranica Rektorskoga zbora Republike Hrvatske koji je izrađen s ciljem približavanja rada Rektorskoga zbora široj javnosti, kao i lakšeg i bržeg dostupa do priopćenja, zaključaka i ostalih relevantnih informacija.

Rektorski zbor u Varaždinu   Rektorski zbor u Varaždinu
Rektorski zbor u Varaždinu   Rektorski zbor u VaraždinuTop