Vijest
15.09.2016

Rektor Sveučilišta u Tallinnu posjetio Sveučilište u Zagrebu

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras ugostio je 14. rujna 2016. rektora Sveučilišta u Tallinnu (Tallinna Ülikool) prof. dr. sc. Tiita Landa i dekanicu School of Natural Sciences and Health Sveučilišta u Tallinnu prof. dr. sc. Ruth Shimmo. Sastanku su nazočili i prorektor za umjetničko područje i međunarodni položaj Sveučilišta red. prof. art. Mladen Janjanin i voditeljica Ureda rektora Sveučilišta u Zagrebu Katarina Prpić, prof.

Razgovaralo se o mogućnostima suradnje, koja se trenutno većinom ostvaruje kroz studentsku razmjenu u okviru Erasmus+ programa, a predloženo je i potpisivanje Memoranduma o sporazumijevanju.

Tijekom svoga boravka u Zagrebu rektor Land i dekanica Shimmo, a u okviru Erasmus+ razmjene, posjetili su i Prirodoslovno-matematički, Medicinski, Farmaceutsko-biokemijski te Prehrambeno-biotehnološki fakultet. Razgovaralo se o zajedničkim područjima te mogućnostima suradnje kroz intenziviranje Erasmus+ razmjena. Gosti su pokazali i veliki interes za sustav doktorskih studija na Sveučilištu.  Top