Vijest
06.04.2017

Rektor indonezijskoga sveučilišta 'University of Amikon Yogyakarta' posjetio Sveučilište u Zagrebu

Prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju i dr. phil. Branka Roščić, voditeljica središnjega Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu primili su 4. travnja 2017. u radni sastanak rektora indonezijskoga sveučilišta University of Amikon Yogyakarta, profesora dr. M. Suyanta.

 

Indonezijsko sveučilište razvija studijske programe osobito u području informacijskoga menadžmenta i računarstva, ekonomije, te ima vrlo razvijeni ekonomski park poduzetništva i industrijske inkubatore.(http://english.amikom.ac.id/). U gostujućem izalslanstvu bili su i predstavnici Indonezijske komore za gospodarstvo i industriju, predsjednik George Iwan Marantika i gospođa Syarika Bralini, te veleposlanik Republike Hrvatske u Indoneziji, NJ. E. Dražen Margeta.

Uz razgovore o dosadašnjoj uspješnoj akademskoj suradnji, posebice po pitanju europskoga programa Erasmus+ i mobilnosti studenata i nastavnika, predstavnici indonezijske delegacije i hrvatski veleposlanik najavili su posjet velike delegacije od ukupno 40 rektora indonezijskih sveučilišta koji bi 19. svibnja 2017. došli u radni posjet Sveučilištu u Zagrebu i njegovim sastavnicama. Cilj je ostvariti još intenzivniju suradnju u području istraživanja, poduzetništva i inovacija. Bio bi to drugi posjet velike delegacije rektora koji su prvi put bili u lipnju 2013. na zagrebačkom Sveučilištu.

Indonezija_dzakarta_travanj2017Top