Vijest
26.06.2017

Rektor Boras ugostio izaslanstvo Sveučilišta u Istanbulu i predstavnike Turske razvojne agencije

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras 21. lipnja 2017. ugostio je predstavnike Sveučilišta u Istanbulu: dekana Šumarskoga fakulteta prof. dr. Ahmeta Ješila i prof. dr. Metina Unvera s Odsjeka za povijest. U pratnji su također bili predstavnici Turske razvojne agencije, koordinator Hasim Koc i asistentica-tajnica Darija Savić. Zbog zajedničkih i specifičnih interesa, s hrvatske strane sastanku su prisustvovali izv. prof. dr. sc. Mario Božić, prodekan Šumarskoga fakulteta, doc. dr. sc. Tin Turković, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Filozofskoga fakulteta i doc. dr. sc. Vjeran Kursar s Katedre za turkologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Sastanku je prisustvovala Dora Gelo, stručna savjetnica u Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon uvodnih međusobnih predstavljanja sveučilišta, gospodin Hasim Koc je predstavio rad Turske razvojne agencije te opisao nekoliko projekata u Hrvatskoj u kojima je Agencija sudjelovala kao što su sanacija poplave, izgradnja dječjeg vrtića, mosta, financiranje laboratorija itd. S obzirom na odličnu dosadašnju suradnju Koc je istaknuo kako bi suradnja sa Sveučilištem u Zagrebu otvorila mogućnost angažiranja domaćih stručnjaka u okviru projekata u kojima sudjeluje i stoga ju aposlutno podržava.

Rektor Boras je uputio profesore na individualne sastanke radi detaljnijega uvida u načine suradnje i diskusije o zajedničkim interesima.

 Top