Vijest
13.02.2017

Regionalni direktor za srednju i istočnu Europu Sveučilišne agencije za frankofoniju posjetio Sveučilište u Zagrebu

U četvrtak 9. veljače 2017. rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras primio je u posjet gospodina Mohameda Ketatu, regionalnog direktora za srednju i istočnu Europu Sveučilišne agencije za frankofoniju (Agence universitaire de la Francophonie - Europe Centrale et Orientale). Glavna tema sastanka s rektorom Sveučilišta u Zagrebu bila je organizacija Festivala frankofonih studenata srednje i istočne Europe koje će Sveučilište u Zagrebu ugostiti u svibnju ove godine. Prijave za festival su u tijeku.

Sastanku na Rektoratu nazočili su i gospođa Cornelia Robu iz Sveučilišne agencije za frankofoniju, prorektor za umjetničko područje i međunarodni položaj Sveučilišta red. prof. art. Mladen Janjanin, gospođa Seadeta Midžić, vanjska savjetnica Festivala, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu dr. phil. Branka Roščić te Renata Hranjec, stručna savjetnica Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon sastanka uslijedio je susret s predstavnicima veleposlanstava kojima je bio predstavljen koncept Festivala te upućen poziv za suradnju.

Regionalni direktor je dan prije posjetio i Centar sveučilišne uspješnosti na Filozofskom fakultetu, gdje se susreo s nastavnicima i studentima Odsjeka za romanistiku. Centar sveučilišne uspješnosti je, uz potporu Sveučilišne agencije za frankofoniju, otvoren 2014. godine. 

Ketata_francuz_2017Top