Vijest
17.12.2018

Ravnatelj Studentskoga centra Varaždin Nenad Milijaš dobio nagradu Grada Varaždina

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Varaždina koja je održana 6. prosinca 2018. u Hrvatskom narodnom kazalištu i kojom je Grad proslavio svoj dan, dodijeljena su priznanja i nagrade za posebna dostignuća.

Među istaknutim osobama nagradu za izuzetan doprinos na izgradnji Studentskoga doma Varaždin s pratećim sadržajima te za razvoj i poboljšanje studentskoga standarda dobio je ravnatelj Studentskoga centra Varaždin Nenad Milijaš, mag. inf.

Čestitamo!

 

Ostali dobitnici

Nagrada za životno djelo ove je godine uručena Zlatku Daliću, izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije za postignuti uspjeh na Svjetskom nogometnom prvenstvu te ukupan doprinos sportskom životu te promociji grada.

Rudolf Lončarić, diplomirani inženjer građevine, ugledni je znanstvenik koji je dobio Nagradu za životno djelo za postignute rezultate od posebnog značaja za unapređenje i promicanje graditeljske znanosti, razvoju gospodarstva te drugih djelatnosti značajnih za Varaždin.

Fra Bono Zvonimir Šagi ugledni teolog za 60 godina svećeništva, unapređenje i promicanje teološke znanosti te unapređnje znanstvenog i kulturnog života grada također je nagrađen Nagradom za životno djelo.

Članovi Gradskog vijeća ove su godine, po drugi put u povijesti grada, donijeli odluku o dodjeli povelje počasnoga građanina osobi koja je objedinila povijest, kulturu i predanost zajednici - Evi Akerman rođenoj Krajanski, članici židovske zajednice koja je preživjela holokaust.

Nagradu Grada Varaždina osvojio je Željko Krajan, izbornik hrvatske teniske reprezentacije za osvajanje Davis cupa te ukupan doprinos sportskom životu i promociji ugleda Varaždina u zemlji i svijetu.

U toj je kategoriji nagrađen i Marin Ranteš za vrhunske rezultate u BMX biciklizmu, a naročito za osvojeno prvo mjesto u BMX Freestyle svjetskom kupu.

Ivanu Hermanu nagrada je pripala za dugogodišnje vođenje Općom bolnicom Varaždin i unapređenje varaždinskog zdravstva te doprinos u Domovinskom ratu.

Medalja Grada Varaždina pripala je Franji Puškadiji za uspjeh u radu i vođenju udruge za sport i rekreaciju 'Mirko Relac' te za organizaciju natjecanja i rezultate natjecanja u sportskoj rekreaciji.

Vladimir Šestak, dugogodišnji član i predsjednik Gimnastičkog kluba Vindija, medalju je primio za doprinos u postizanju vrhunskih rezultata iz gimnastike i organizaciju natjecanja u gimnastici.

Medalja Grada Varaždina pripala je i Ljerki Perči za doprinos u istraživanu i obradi arhivske građe i kulturnopovijesne građe u Hrvatskoj i izvan zemlje.

Mirko Martinez medalju je primio za dugogodišnji doprinos razvoju i promicanju obrtništva u gradu.

Ivan Lešina medalju je dobio posthumno (nagradu je preuzeo sin Mario Lešina) za razvoj gospodarstva, poduzetništva i promocije tehnološke struke industrije obuće.

Medalja Grada Varaždina uručena je i Ljerki Albus za izuzetan doprinos u očuvanju i prezentiranju etnografskog fundusa te očuvanju nematerijalne kulturne baštine varaždinskog kraja.

Plaketa Grada Varaždina uručena je Predragu Vukaloviću, vlasniku obrta Auto-servis Vukalović za 50 godina kontinuiranog uspješnog djelovanja i doprinosu varaždinskom obrtništvu.

Plaketu je dobio i savate klub FC Kovačić za izuzetno uspješne sportske rezultate te promociju borilačkog sporta u Varaždinu.

Plaketa Grada Varaždina pripala je i Ženskom rukometnom klubu Koka za 50 godina kontinuiranog sportskog djelovanja te postignute rezultate u svim starosnim skupinama. Nagradu je preuzeo Damir Premužić, izvršni direktor kluba.

Kerekesh teatar nagrađen je za izuzetno kvalitetan program i organizaciju kazališnih predstava u Hrvatskoj, ali i inozemstvu, a plaketu je preuzeo Jan Kerekeš.

Plaketa je pripala i Galeriji 'Zlati ajngel' za izuzetan doprinos likovnom životu grada Varaždina predstavljanjem mnogobrojnih umjetnika iz Hrvatske i inozemstva te za 20 godina djelovanja galerije. Plaketu je preuzeo Darko Sačić.

Dječji vrtić Bajka, na čijem je čelu ravnateljica Jadranka Stanković, plaketu je primio za 20 godina uspješnog rada i djelovanja na području odgoja djece predškolske dobi.Top