Vijest
24.05.2017

Raspisan natječaj za stipendije za ak. god. 2018./2019. na njemačkim sveučilištima i institucijama

DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) - Njemačka služba za akademsku razmjenu, jedna od najvećih svjetskih organizacija kojoj je primarni cilj stipendiranje i savjetovanje studenata, doktoranada te znanstvenika i čiji je utemeljitelj Vlada Savezne Republike Njemačke, raspisuje natječaj za stipendije za akademsku godinu 2018./2019. na sveučilištima i/ili institucijama u Njemačkoj.


Stipendije su namijenjene
studentima preddiplomskog i diplomskog studija te studentima koji žele upisati doktorski studij, doktorandima, postdoktorandima te znanstvenicima svih disciplina. Rok će za prijavu biti objavljen u kolovozu ili rujnu 2017.

Više informacija o programu, detaljne upute i obrasce za online prijavu možete pronaći na mrežnim stranicama: www.funding-guide.de i www.daad.de/deutschland/promotion/phd/en/.

Predstavljanje svih stipendija DAAD-a za studente, doktorande te postdoktorande održat će se u ponedjeljak 5. lipnja 2017. u 19.30 sati, u dvorani VII na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Predstavljanje svih stipendija DAAD-a za znanstvenike te programe za multilateralnu suradnju za sve discipline održat će se u srijedu 7. lipnja 2017. u 19.00 sati, u dvorani VII na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Izlaganja će biti na hrvatskom jeziku i svako će trajati približno 45 minuta. Nakon toga postoji mogućnost postavljanja individualnih pitanja. Nakon predstavljanja prezentacija će biti dostupna na Facebook-stranici: DAAD Hrvatska.

DAAD nudi više od 250 različitih programa stipendiranja od ljetnih tečajava, studijskih stipendija, kratkoročnih i dugoročnih istraživačkih stipendija do studijskih boravaka sveučilišnih profesora u trajanju od nekoliko godina.Programi stipendiranja DAAD-a dostupni su u svim državama svijeta i za sve studijske discipline.

Osim DAAD-a postoji čitav niz njemačkih institucija koje hrvatskim studentima nude stipendije poput parlamentarne prakse u njemačkom Bundestagu, stipendija zaklada Alexander-von-Humboldt, Robert Bosch i DFG (Njemačke istraživačke zajednice), stipendija saveznih država Bavarske i Baden-Württemberga, pojedinih sveučilišta i tvrtki koje nude praksu.Top