Vijest
16.12.2019

Prvi dekan Fakulteta hrvatskih studija preuzeo dužnost

U petak, 13. prosinca 2019. u Dekanovu uredu Fakulteta hrvatskih studija obavljena je primopredaja dužnosti čelnika Hrvatskih studija. Nakon odluke Senata Sveučilišta u Zagrebu od 10. prosinca 2019. o statusnoj promjeni i osnivanju Fakulteta hrvatskih studija, promijenjen je naziv i pravni karakter čelne funkcije. Prof. dr. sc. Mario Grčević, pročelnik sveučilišnoga odjela Hrvatskih studija predao je čelnu dužnost prvomu dekanu Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Pavi Barišiću.

Tim povodom upriličen je radni susret s prethodnom upravom Hrvatskih studija na kojem je zajednički obilježen veliki događaj osnivanja Fakulteta hrvatskih studija, nakon čega je bivša uprava pobliže upoznala dekana s postignućima i otvorenim pitanjima u funkcioniranju institucije u njihovu mandatu.

Susretu je nazočila i glavna tajnica Sveučilišta u Zagrebu Heli Hajdić-Nikolić, dipl. iur., koja je u ime rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa zahvalila prof. dr. sc. Mariju Grčeviću za njegov izniman doprinos u reformi Hrvatskih studija i stvaranju pretpostavki za osnivanje Fakulteta hrvatskih studija te mu je uručila prigodni rektorov dar.Top