Vijest
06.12.2016

Prorektor Šimpraga odlikovan Redom Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića

Na svečanom prijemu održanom u ponedjeljak 5. prosinca 2016. predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je odlikovanja i pohvale Republike Hrvatske za 2016. godinu istaknutim pojedincima i zaslužnima u raznim područjima javnoga života i promicanju humanosti. Na temelju Ustava Republike Hrvatske i Zakona o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske, a na prijedlog Državnoga povjereništva za odlikovanja i priznanja, odlikovani su oni koji su svojim životom i radom dali izniman doprinos u u više područja javnoga života: u kulturi i umjetnosti, znanosti, inovacijama, sportu, novinarstvu, svojim osobnim angažmanom na promicanju humanosti, posebno u pomoći ženama stradalim u Domovinskom ratu, kao i svakodnevnom spašavanju unesrećenih ljudi.

Redom Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića za osobite zasluge za znanost i visoko obrazovanje te njihovo promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu, odlikovani su prof. dr. sc. Ana-Sunčana Smith i prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu.

Predsjednica je posebno istaknula kako znanstvenici i inovatori predstavljaju Hrvatsku diljem svijeta kao zemlju velikih potencijala, često mnogo većih nego što smo i svjesni. "Vaša su dostignuća tim veća kad znamo da se razinom ulaganja u znanost i inovatorstvo još ne možemo nositi s bogatijim državama", zaključila je predsjednica.

Detaljnije o nagrađenima možete pročitati ovdje.

nagrade i povelje_primanje kod predsjednice_prosinac2016Top