Vijest
19.11.2018

Promocija zbornika 'Hrvatska i Slovačka - povijesne paralele i veze (od 1780. do danas)'

Promocija zbornika "Hrvatska i Slovačka - povijesne paralele i veze (od 1780. do danas)" održat će se u srijedu 21. studenoga 2018. u 11 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu na Trgu Republike Hrvatske 14. Uvodne govore održat će prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, Dr. h. c. prof. RNDr. Karol Mičieta, rektor Comenius Sveučilišta u Bratislavi i Nj. E. Peter Susko, veleposlanik Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj.

Uslijedit će svečano proglašenje uspostave Slovačko-hrvatskoga povjerenstva za humanističke znanosti te promocija Zbornika.

O Zborniku će govoriti urednici prof. dr. sc. Željko Holjevac s Fiozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Martin Homza s Filozofskoga fakulteta Comenius Sveučilišta u Bratislavi te recenzent prof. dr. sc. Ivica Šute s Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Događanju će prisustvovati izv. prof. dr. sc. Ivana Franić, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja, dekani Sveučilišta u Zagrebu te ostali zainteresirani.Top