Vijest
21.07.2020

Projekt "Drive in kultura" ostvario svoj humanitarni cilj i pomogao studentima

U prostorijama Zaklade Solidarna u ponedjeljak 20. srpnja 2020. potpisani su ugovori s desetero studenata Sveučilišta u Zagrebu o jednokratnoj donaciji u okviru projekta Drive in kultura koji je nastao u SABMARINE produkciji. Drive in kultura, održana od 15. do 17. svibnja 2020. na skrivenom parkiralištu iza zagrebačkoga Tehničkoga muzeja, za cilj je imala revitalizaciju hrvatske kulture nakon potpunog lockdowna, ali i brigu prema zajednici te pomoć zagrebačkim studentima kojima je izazovna i turbulentna situacija otežala svakodnevni život.

Ulaz na događanje bio je slobodan, a sve s ciljem poticanja publike na doniranje sredstava putem posebnoga žiro računa Solidarne – Zaklade za ljudska prava i solidarnost.  Ova je humanitarna akcija u tjedan dana prikupila 10 tisuća kuna i time pomogla zagrebačkih studentima s jednokratnom donacijom u iznosu od tisuću kuna svakom. Studenti koji su podržani kroz ovaj program sudjelovali su i u Natječaju za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu u kategoriji slabijeg socio-ekonomskoga statusa.

Mlada ekipa iz kreativne produkcije SABMARINE, koja stoji iza projekta Drive in kultura, još jednom se zahvaljuje svim posjetiteljima i donatorima koji su svojim doprinosom pomogli studentima kojima je pomoć najpotrebnija, a osim toga najavljuju da će projekt nastaviti svoju vožnju pod, već svima znanom krilaticom – „Potrubi za kulturu!“.

Aftermovie_Drive in kultura: https://vimeo.com/439180546

Fotografije_potpis ugovora, 20. srpnja 2020., autor fotografija: Ivan Blažević: https://drive.google.com/drive/folders/1tfZNnnyYAlAb0qLhhLaEN1kv6pEL-KRi?usp=sharing

Fotografije_Drive in kultura_autori fotografija: Lara Varat, Eva Basta, Vid Redža: https://drive.google.com/drive/folders/1G8Fp_z7Lwc93g6hSTLcvGImFmhkXJSWS?usp=sharingTop