Vijest
17.12.2018

Predstavnici Sveučilišta u Orléansu posjetili Sveučilište u Zagrebu

U srijedu 12. prosinca 2018. rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras primio je u posjet predstavnike Sveučilišta u Orléansu: rektora Sveučilišta u Orléansu prof. Arya Bruanda, prof. Anne Delouis, izaslanicu za međunarodnu suradnju u Europi, profesora emeritusa Sveučilišta u Orléansu Daniela Hagègea te prof. Chantal Pichon, novu francusku koordinatoricu zajedničkog studija iz područja bioindustrijskih tehnika.

Sastanku su nazočili i prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Davor Ježek, prodekan za međunarodnu suradnju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Renata Hranjec, prof., viša stručna savjetnica u Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

Razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji, posebice o dugogodišnjem zajedničkom studiju iz područja bioindustrijskih tehnika, koji ove godine obilježava svoju desetu godinu postojanja. Velik interes se pokazao za suradnju u području medicine.

Tijekom susreta potpisan je novi opći sporazum između Sveučilišta u Orléansu i Sveučilišta u Zagrebu.

Predstavnici Sveučilišta u Orléansu sudjelovali su kasnije toga dana u dodjeli počasnog doktorata profesoru emeritusu Sveučilišta u Orléansu Danielu Hagègeu, suosnivaču i dosadašnjem francuskom koordinatoru zajedničkoga studija iz područja bioindustrijskih tehnika.Top