Vijest
27.09.2017

Predstavnici kineskoga sveučilišta posjetili Sveučilište u Zagrebu

Predstavnici China University of Political Science and Law iz Pekinga iz Kine posjetili su Sveučilište u Zagrebu 27. rujna 2017. Sastanku su nazočili: potpredsjednik Sveučilišta prof. Yu Zhigang, prodekan Fakulteta humanističkih znanosti prof. Zhao Xiaohua, prof. Liu Xuzhou prodekan Fakulteta novinarstva i komunikacije, gospođa Lyu Shuyan, zamjenica ravnatelja u Uredu za informacije, gospođa Gao Fei, šefica Odjela za globalnu suradnju i razmjenu.


U goste ih je primio prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miloš Judaš sa stručnom savjetnicom za međunarodnu suradnju Dorom Gelo.

Tom prilikom, predstavnici China University of Political Science and Law posjetili su i Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, gdje ih je primio prodekan za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Davor Derenčinović. Zbog uspješne suradnje koja se odvija između fakulteta i kineskoga sveučilišta unutar programa Erasmus+, razmišlja se o proširenju suradnje na područje političkih znanosti, sociologije i ekonomije.

Nakon uvodnih izlaganja šefova delegacija otvoren je razgovor o uspostavi suradnje. Predstavnici su ukratko izložili svoje viđenje razvoja te je naglašena poželjna suradnja u području istraživanja. Dogovorena je daljnja pisana komunikacija radi detaljnijega utvrđivanja područja suradnje, a obje strane iskazale su zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa. Top