Vijest
17.11.2017

Predsjednica Republike Hrvatske primila Upravu Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta

Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar-Kitarović u svome Uredu na Pantovčaku primila je 14. studenoga 2017. članove Uprave Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Sastanku su nazočili dekan prof. dr. sc. Željan Maleš, prodekanica za znanost i istraživanje izv. prof. dr. sc. Jasmina Lovrić te prodekanica za kvalitetu i poslijediplomske specijalističke studije izv. prof. dr. sc. Zrinka Rajić Džolić te posebni savjetnik Predsjednice za zdravstvo i sport doc. dr. sc. Tomislav Madžar, dr. med. spec.  

Dekan prof. dr. sc. Željan Maleš se zahvalio gospođi Predsjednici na pokroviteljstvu 135. obljetnice Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta i na tome što je bio njezin osobni izaslanik na 700. obljetnici Ljekarne Male braće u Dubrovniku (10. i 11. studenoga 2017.). Ukratko je upoznao Predsjednicu s činjenicom da je sveučilišna naobrazba u području farmacije započela skoro istovremeno s poučavanjem klasičnih disciplina filozofije, teologije i prava.

Prodekanica izv. prof. dr. sc. Jasmina Lovrić je istaknula kako su posebno ponosni na poslijediplomski doktorski studij Farmaceutsko-biokemijske znanosti koji je nakon provedene reakreditacije 2016. ocijenjen najvišom ocjenom u svim aktivnostima te mu je prema preporuci Agencije za znanost i visoko obrazovanje dodijeljena oznaka doktorskoga studija visoke razine kvalitete.

Doc. dr. sc. Tomislav Madžar je upoznao Predsjednicu s činjenicom da svi studenti koji završe Farmaceutsko-biokemijski fakultet vrlo brzo pronađu posao u struci te da su vrlo cijenjeni u Republici Hrvatskoj, a i šire.

Uprava Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta je Predsjednici darovala prigodne publikacije koje su objavili ove godine (Spomenicu, Bibliografiju i Godišnja izvješća), tematski broj Farmaceutskoga glasnika posvećen obljetnici Fakulteta kao i zahvalnicu za njeno pokroviteljstvo.

Razgovor je protekao u izuzetno ugodnoj atmosferi te je Predsjednica izrazila želju da jednom posjeti Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.  

FBF_kod predsjednice_studeni2017

 Izvor fotografija: Ured predsjednice RH, Tomislav Bušljeta

              Top