Vijest
31.03.2022

Potpisivanje ugovora o početku cjelovite obnove zgrade FKIT-a

Potpisivanje ugovora o početku građevinskih radova cjelovite obnove zgrade Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održat će se u petak 1. travnja 2022. u 10 sati u vijećnici Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije (Trg Marka Marulića 19, Zagreb).

Potpisivanjem ugovora započet će građevinski radovi, odnosno izvedba radova cjelovite obnove zgrade Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu na adresi Trg Marka Marulića 19 u Zagrebu (FSEU.2021.MZO.025).

Ugovor će potpisati dekan Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije prof. dr. sc. Ante Jukić u nazočnosti državnoga tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Stipe Mamića i rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa.

Vrijednost radova obuhvaćenih ugovorom je oko 50 milijuna kuna, a sukladno provedenom javnom natječaju, odabrana je najpovoljnija ponuda koju je podnijela tvrtka MDK Građevinar. Predviđeno trajanje radova je 12 mjeseci.

U zgradi koja se obnavlja djeluju i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i PMF – Geografski odsjek, koji se također izmještaju tijekom trajanja radova obnove.

Tijekom trajanja radova, nastava za studente tijekom ljetnoga semestra izvodit će se u preostalim dvjema zgradama Fakulteta.

Fakultet kemijskoga inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu djeluje u trima zgradama koje su sve oštećene u potresu, nakon čega je Fakultet vlastitim sredstvima odmah proveo radove hitnih sanacija.

Na Fakultetu danas studira oko 1100 studenata (od čega 130 doktoranada), a zapošljivost studenata je veća od 80 posto u prvoj godini nakon diplomiranja. Fakultet ima 213 zaposlenih, od čega najveću skupinu čine doktorandi i poslijedoktorandi (njih više od 90), dok je nastavnika u znanstvenim zvanjima 63.

Ukupna vrijednost istraživačkih projekata na Fakultetu je veća od 270 milijuna kuna, što kada se gleda po nastavniku iznosi oko 4,34 milijuna kuna. Od toga se oko 0,94 milijuna kuna odnosi na fakultetski udio, dok preostali udio pripada partnerima većinom iz gospodarskoga sektora.

Zadnji pokrenut istraživački projekt FKIT-a pod nazivom High Energy Calcium-Oxygen Batteries financira NATO (SPS G5910).

Potpisivanje ugovora održat će se u skladu s epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.Top