Vijest
07.06.2019

Posjet predstavnika Sveučilišta u Isfahanu Sveučilištu u Zagrebu

U utorak 4. lipnja 2019. prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu ugostio je prof. dr. sc. Seyeda Komeila Tayebija, savjetnika rektora za međunarodnu suradnju iranskoga sveučilišta University of Isfahan (UI).

Tema sastanka bila je postojeća suradnja unutar projekta akademske mobilnosti Erasmus+ KA107 koji podržava mobilnost nastavnoga i nenastavnoga osoblja između dva sveučilišta, a u kojem sudjeluje Ekonomski fakultet, a od 2019. projektu se priključio i Filozofski fakultet (Odsjek za engleski jezik i književnost, Odsjek za arheologiju, Odsjek za povijest, Odsjek za povijest umjetnosti).

Na sastanku je iskazan interes za proširenje suradnje i obnovu memoranduma o razumijevanju između dva sveučilišta te je zatražena stručna podrška Sveučilišta u Zagrebu u razvoju međunarodnoga interdisciplinarnoga studijskog programa u području turizma na Sveučilištu u Isfahanu.

Prof. dr. sc. Nevenka Čavlek, koja je nazočila sastanku, a koja je inicijator ove suradnje, proizašle iz dugogodišnjega rada s uglednim profesorom prof. dr. sc. Jafarom Jafarijem s University of Wisconsin-Stout (SAD), a koji je ujedno i profesor emeritus Sveučilišta u Isfahanu, imenovana je akademskim koordinatorom ove inicijative.

Sastanku u Rektoratu nazočile su i dr. sc. Renata Geld s Filozofskoga fakulteta, dr. phil. Branka Roščić, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu i Željka Pitner, stručna savjetnica.Top