Vijest
01.03.2017

Portugalski veleposlanik posjetio rektora prof. dr. sc. Damira Borasa

U četvrtak 23. veljače 2017. u nastupnom posjetu rektoru Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damiru Borasu bio je portugalski veleposlanik Nj. E. Jorge Manuel da Silva Lopes. Sastanku je nazočila Dora Gelo, stručna savjetnica u Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon uvodnoga upoznavanja na sastanku se razgovaralo o aktivnoj akademskoj suradnji između Sveučilišta u Zagrebu i portugalskih sveučilišta. Naime, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu djeluje Centar za portugalski jezik i književnost koji je u prosincu 2016. posjetila i portugalska državna tajnica za europske poslove Margarida Marques. Tom je prilikom razgovarala sa studentima i izrazila zadovoljstvo katedrom te činjenicom da je interes za portugalskim jezikom veći od kvote studenata koji se primaju na studij stoga postoji prostor za razvoj.

Rektor Boras je u razgovoru s veleposlanikom također naglasio odličnu suradnju na akademskoj, znanstvenoj i kulturnoj razini te spomenuo i hrvatskoga lektora u Portugalu te brigu za hrvatski jezik.

Najavljeni su i novi zajednički susreti te prijedlozi razvoja i produbljivanja suradnje.

Portugalski veleposlanik_veljaca2017Top