Vijest
12.11.2021

Otvorene su prijave za "EIT Health Inovacijski izazov – Snaga podataka u farmaceutskoj industriji"

"EIT Health Inovacijski izazov – Snaga podataka u farmaceutskoj industriji" natjecanje je koje će vam omogućiti sudjelovanje u stvaranju rješenja koja odgovaraju potrebama industrije. Natjecanje organizira Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u ulozi EIT Health Huba za Hrvatsku i Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

U sklopu višednevnoga događaja, uz mentorstvo stručnjaka, bit ćete u mogućnosti doznati o intenzivnijoj primjeni znanosti o podatcima i povezanih tehnologija u farmaceutskoj industriji, povezati se s kolegama iz različitih disciplina i timski istražiti tehnološke i tržišne mogućnosti. Naučit ćete kako prepoznati problem, pristupiti njegovu rješavanju, kako rješenje prezentirati poslovnim partnerima te, uz korisne povratne informacije, započeti put k stvaranju tržišno uspješnih inovacija u suradnji s farmaceutskom industrijom.  

Sudjelovanjem u izazovu dobit ćete odgovore na sljedeća pitanja:

  1. Kako možemo pomoći pružateljima usluga da prikupljaju, objedinjuju i održavaju vrijedne povijesne i stvarne podatke o pacijentima kako bi pružili bolju zdravstvenu skrb? 
  2. Kako možemo poboljšati kvalitetu odluka na temelju prikupljenih podataka?  
  3. Kako možemo iz poveznica fizičkoga i digitalnoga svijeta stvoriti vrijedne podatke? 

Komu je natjecanje namijenjeno?

EIT Health Inovacijski izazov namijenjen je doktorandima, postdoktorskim istraživačima i profesionalcima na početku karijere koji kroz natjecanje imaju priliku okušati svoje talente i povezati se s ostalim dionicima u industriji.  

Dobrodošli su sudionici iz svih područja s interesom za temu podataka u farmaceutskoj industriji. 

Studenti završnih godina s prethodnim iskustvom u istraživanju također su dobrodošli sudjelovati i time dograditi iskustvo, potaknuti kreativnost i umreživati se. 

O natjecanju

Natjecanje će se odvijati od 29. studenoga do 3. prosinca. Prvi dan i finale natjecanja bit će organizirani uživo na lokaciji BICRO BIOCentar, Borongajska cesta 83 H, Zagreb. Ostatak natjecanja bit će organiziran online, a ovisno o razvoju COVID-19 situacije, moguć je i prelazak na isključivo online opciju.

PROGRAM NATJECANJA 

Sudjelovanje u natjecanju je besplatno, a radni je jezik natjecanja hrvatski, uz sudjelovanje gostiju stručnjaka koji će izlagati na engleskom.

Na natjecanje se mogu prijaviti pojedinci i unaprijed formirani timovi, koji su dobrodošli predati zajedničku prijavu. Ako se prijavljujete kao pojedinac, prvi dan natjecanja povezat ćemo vas u timove. U nastavku natjecanja sudjelujete u timovima od 2 do 5 članova te zajednički pronalazite rješenje i pripremate predstavljanje. 

Tijekom natjecanja, osim s kolegama u timu, surađivat ćete s predavačima, trenerima i mentorima koji će vam pomoći u napretku kroz program, ali i kako pristupiti pojedinim pitanjima kao što je identifikacija problema i uzroka, njegovo rješavanje, komercijalizacija i predstavljanje vizije drugima.  

Nagrade

Vaša rješenja ocjenjivat će stručno povjerenstvo, a osim prilike za predstavljanje svojih rezultata industriji i akademskoj zajednici, članove najuspješnijeg tima očekuje i nagrada: poklon-bonovi za informatičku opremu/elektroniku u vrijednosti od 1.500 kn po članici/članu.   

Rok za prijavu je 26. studenoga, a kako je planirani broj sudionika natjecanja 30, prijavite se što prije!  

Prijaviti se možete putem poveznice.Top