Vijest
24.10.2022

Otvorene prijave za natjecanje "Manufacturing Innovation Challenge"

EIT Manufacturing Hub za Hrvatsku otvorio je prijave za sudjelovanje u projektu Manufacturing Innovation Challenge (MIC). Riječ je o projektu kojemu je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove studenata, razvojne (start-up) tvrtke te neovisne timove zainteresiranih profesionalaca i entuzijasta kako bi se potaknule otvorene inovacije u proizvodnoj industriji.

Ovaj inovativni izazov pruža jedinstvenu priliku za suradnju inovativnih timova s uspješnim proizvodnim poduzećima, edukaciju kroz strukturirani program stvaranja inovacija uz potporu iskusnih mentora te mogućnost za upoznavanje kolega, potencijalnih partnera, klijenata ili poslodavaca.

Dijeljenjem znanja i umrežavanjem pod mentorstvom vodećih stručnjaka iz pojedinoga područja, okupljeni timovi natjecat će se u izradi najboljih rješenja koja će pomoći u rješavanju jednoga od zadanih izazova. Najbolja rješenja bit će nagrađena bogatim novčanim nagradama.

Cilj ovogodišnjega Manufacturing Innovation Challengea rješavanje je stvarnoga izazova u vodećim proizvodnim organizacijama u Hrvatskoj – tvrtkama Podravka d. d. i JGL d. d.

Prijave za natjecanje otvorene su do 4. studenoga 2022., a samo natjecanje održavat će se od 10. studenoga do 4. prosinca 2022. u hibridnom (uživo / online) obliku. Najbolji će timovi predstaviti svoja rješenja na završnom događaju koji će se održati 7. prosinca 2022.

Više informacija o natjecanju te obrazac za prijavu dostupni su na službenoj mrežnoj stranici  EIT Manufacturing Huba Hrvatska: https://eitmanufacturing.unizg.hr/index.php/innovation-challenge/innovation-challenge-2022/.

Vizija je Europske unije da će Europa predvoditi inovacije u proizvodnji. S tom misijom osnovana su i središta diljem Europe kojima je cilj okupljanje svih dionika koji rade u proizvodnji te pružanje potpore edukacijom, međusobnim povezivanjem i inovacijskim projektima.

Sveučilište u Zagrebu postalo je EIT Manufacturing Hub za Hrvatsku 2020. godine, a od 2021. Fakultet strojarstva i brodogradnje ušao je u partnerstvo sa Sveučilištem u izvedbi EIT Manufacturing projekta.

Objave vezane uz EIT Manufacturing Hub Hrvatska možete pratiti na webu i društvenim mrežama:

https://eitmanufacturing.unizg.hr/

https://www.facebook.com/EITManufacturingHubCroatia

https://www.linkedin.com/company/eit-manufacturing-hub-croatia/

Top