Vijest
27.09.2017

Otvorena F+17 nacionalna konferencija

U nedjelju, 24. kolovoza 2017., u auli rektorata Sveučilišta u Zagrebu svečano je otvorena F+17 nacionalna konferencija koja je kontinuirano prisutna na hrvatskim sveučilištima, najprije kao inicijativa, a danas kao projekt udruge FORUM PLUS HRVATSKA, već šestu godinu zaredom. Cilj konferencije, koja će trajati cijeli tjedan na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, jest informiranjem i educiranjem mladih intelektualaca dati priliku za međusobno umrežavanje iz kojega će proizaći društveno korisni projekti, inicijative, udruge, organizacije i sl.  

Okupljenim se sudionicima i gostima najprije obratio predsjednik udruge Matej Pavić, mag. mus. koji je u svome govoru potaknuo mlade na promišljanje o  pozivu svakog pojedinca.

Otvorenju su nazočili prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu; Marijana Petir, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu;  prorektorice Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivana Čuković- Bagić i prof. dr. sc. Mirjana Hruškar; Jakov Sedlar, posebni savjetnik rektora za kulturu; Ivan Bota, predstavnik Ureda predsjednice Republike Hrvatske; dr. sc. Marin Strmota, državni tajnik Ministarstva za demografiju, socijalnu politiku i mlade; vlč. Anđelko Katanec, delegat uzoritog kardinala Josipa Bozanića; Stipo Zeba, izaslanik gradonačelnika grada Zagreba te Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj Studentskog centra u Zagrebu.

Nakon uvodnih govora i pozdravnih riječi svim okupljenima, slijedilo je predavanje hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu, gospođe Marijane Petir na temu: „Mladi kao aktivni sudionici u procesima donošenja odluka“ u kojemu je pozvala mlade na proaktivno djelovanje u društvu.

U ovome tjednu sudionici će biti dionici bogatoga teorijsko-praktičnoga programa koji će uključivati brojna predavanja i radionice istaknutih osoba iz hrvatskoga društvenoga, političkoga i vjerskoga života.Top