Vijest
20.02.2014

Osnivačka skupština AMAC-RGNF-a

Osnivačka skupština Hrvatske udruge diplomiranih studenata Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (AMAC-RGNF) održana je 18. veljače 2014. Sjednici je nazočilo približno stotinu budućih članova, uglednih inženjera, magistara i doktora znanosti.

Za predsjednika Udruge izabran je Davor Štern, bivši ministar gospodarstva, generalni direktor INA-e, poduzetnik, sada zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, a za potpredsjednika Dragutin Domitrović, direktor tvrtke CROSCO.

Ciljevi udruge uključuju jačanje suradnje između bivših studenata i Fakulteta te time i razvijanje suradnje između RGNF-a i tvrtki u kojima su bivši studenti zaposleni. Uloga RGNF-a u nacionalnim okvirima vrlo je značajna. Fakultet je institucija koja može ponuditi rješenja za cijeli niz suvremenih problema i izazova koji se nameću u svijetu, pa tako i u našem društvu, poput energetske krize, korištenja alternativnih izvora energije, onečišćenja, klimatskih promjena, zaštite izvora pitke vode i svih drugih komponenti okoliša, predviđanja rizika uslijed prirodnih katastrofa i ljudske djelatnosti te otklanjanja njihovih posljedica i slično.

Osnivanje udruge AMAC-RGNF dodatno će pridonijeti jačanju veza između Fakulteta i gospodarstva te time i razvoju znanstvenog i stručnog rada te afirmaciji struka za koje Fakultet obrazuje.

                                 


 

 Top