Vijest
29.11.2017

Ophodari na Sveučilištu u Zagrebu u petak 1. prosinca

Brucoši Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji se primaju u rudarski stalež, u pratnji predstavnika Udruge Sretno! i predstavnika Fakulteta, posjetit će u petak 1. prosinca 2017. u 16.30 sati Sveučilište u Zagrebu.

Uz rektora prof. dr. sc. Damira Borasa, ophodare s Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta primit će prorektori Sveučilišta u Zagrebu.

Svake godine na blagdan Sv. Barbare, zaštitnice rudara i opasnih zanimanja, ili uoči toga blagdana, ophodari dolaze u posjet rektoru kako bi iskazali svoju zrelost i pripadnost akademskoj zajednici. Tom prigodom ispred zgrade Sveučilišta otpjevaju akademsku himnu Gaudeamus igitur, a tijekom prijama prigodne rudarske pjesme.

Ovogodišnji posjet ophodara organizira se uoči Dana Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji se obilježava u ponedjeljak 4. prosinca 2017. Svečana sjednica Fakultetskoga vijeća, koja će se održati u Velikoj predavaonici u 11 sati, započet će uvodnim govorom obnašatelja dužnosti dekana Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Zorana Nakića, nakon čega će se uzvanicima obratiti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak i predsjednik Hrvatske akademije tehničkih znanosti prof. dr. sc. Vladimir Andročec. Svečanost će se nastaviti dodjelom priznanja i nagrada najuspješnijim studentima, djelatnicima Fakulteta te poslovnim suradnicima RGNF-a. Popodne je predviđen dolazak ophodara na Trg bana Josipa Jelačića, zajedničko paljenje svijeće na Kamenitim vratima i odlazak na misu u 17 sati u Crkvu sv. Katarine.Top