Vijest
27.11.2019

Okrugli stol 'Znanstvene karijere u biomedicini – kako potaknuti pozitivne promjene'

Okrugli stol pod nazivom „Znanstvene karijere u biomedicini – kako potaknuti pozitivne promjene“ održat će se u četvrtak 28. studenoga 2019. od 10 do 14 sati u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zrinski trg 11 u Zagrebu. Okrugli stol, pod pokroviteljstvom HAZU, održava se u okviru EU projekta „Alliance4Life“ financiranoga iz programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020, čiji je nositelj Sveučilište Masaryk iz Brna, sa svojim CEITEC institutom, dok je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu partner na projektu.

Cilj projekta je smanjiti razlike između EU15 i EU13 zemalja u području istraživanja zdravlja.

Organizacija nacionalnih rasprava okrugloga stola je obavezna aktivnost svih partnera projekta s ciljem upoznavanja svih dionika procesa o projektu i preporukama koje su navedene u dokumentu White Paper

Raspravlja se o mogućim unapređenjima sustava koji bi doveli do povećanja sudjelovanja naših institucija iz EU13 zemalja u okvirnim programima EU za istraživanja i inovacije.

Glavna tema ovogodišnjeg okruglog stola jest: „Znanstvene karijere u biomedicini – kako potaknuti pozitivne promjene“, a raspravljat će se u dva dijela: „Izvrsnost u akademskom okruženju“ te „Akademsko okruženje u kliničkim zdravstvenim ustanovama“. 

PROGRAM

Više detalja o projektu možete pronaći i na poveznici.

Ukoliko imate još pitanja, slobodno nas kontaktirajte ili potvrdite svoj dolazak mailom ili registracijom putem ove poveznice.Top