Vijest
28.05.2018

Održana Studentska konferencija znanosti i umjetnosti – STUDIKON

Na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 23. svibnja 2018. održana je Studentska konferencija znanosti i umjetnosti – STUDIKON u kojoj su sudjelovali studenti svih studijskih programa s triju lokacijskih odsjeka Učiteljskoga fakulteta. Više od 350 sudionika konferencije sudjelovalo je u bogatom programu – održano je 40 izlaganja, 30 radionica, izložba 50 studentskih likovnih radova, prezentacija studentskih videouradaka te jednosatni vokalni i instrumentalni koncert.


STUDIKON 2018. rezultat je velikoga angažmana studenata Učiteljskog fakulteta, njihovih mentora, predstavnika Studentskoga zbora koji su konferenciju organizirali te Uprave i nastavnika Fakulteta koja su konferenciju podržali i u njoj aktivno sudjelovali.

Konferenciju je svečano otvorio dekan prof. dr. sc. Ivan Prskalo zahvalivši članovima programskoga i organizacijskoga odbora konferencije, a posebno prodekanici za znanost, umjetnost i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Lidiji Cvikić i Studentskom zboru Učiteljskoga fakulteta predvođenim studentom učiteljskog studija s engleskim jezikom Bornom Nemetom. Skupu se obratio i predsjednik Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu Nediljko Jerković, student Fakulteta elektrotehnike i računarstva istaknuvši važnost razvoja znanstvenih kompetencija studenata.  

Uz paralelni rad u više raznovrsnih sekcija, u sklopu konferencije u Galeriji Učiteljskog fakulteta održana je izložba studentskih radova, a u auli je održan koncert studenata i nastavnika pod vodstvom Glazbene scene Učiteljskoga fakulteta. (Više o programu konferencije ovdje, a Knjiga sažetaka dostupna je ovdje).

Ova konferencija, praćena izvrsnim odzivom i pozitivnim nabojem samih studenata, bila je izvrsna prilika za razvoj znanstvenih i umjetničkih kompetencija, stjecanje novih spoznaja, ali i za upoznavanje studenata različitih odsjeka te razmjenu ideja i iskustava. Ovaj će događaj zasigurno biti poticaj studentima Učiteljskog fakulteta za nove znanstvene i umjetničke aktivnosti.Top