Vijest
25.10.2016

Održana Skupština Saveza društava bivših studenata Sveučilišta u Zagrebu

Na Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu u utorak 25. listopada 2016. održana je Skupština Saveza društava bivših studenata Sveučilišta u Zagrebu. Skupštini je nazočilo 50-ak alumna, većinom predsjednika i predstavnika alumni društava na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu te ostali zainteresirani za alumni teme. Skup je otvorila predsjednica Predsjedništva i Saveza, prof. emer. dr. sc. Helena Jasna Mencer te posebno pozdravila gosta Skupštine, mr. sc. Zlatka Bastašića koji je na kraju oficijelnoga dijela održao zanimljivo predavanje pod nazivom: Kreativnost, što je to?

Na početku sjednice profesorica Mencer je pod točkom 1. dala Izvješće o radu Predsjedništva u razdoblju od posljednje Skupštine održane u srpnju 2015. Izvješće je temeljeno na zapisnicima sastanaka Predsjedništva kojih je u izvještajnom razdoblju ukupno održano pet. U svojem je obraćanju podsjetila na misiju i strategiju Saveza te podsjetila kako Predsjedništvo priprema i izdaje Glasnik - najvažniji medij za komunikaciju sa svojim članicama i ostalim alumnima. U izvještajnom razdoblju izdana su dva broja Glasnika – u prosincu 2015. i srpnju 2016.

Član Predsjedništva, prof. emer. dr. sc. Željko Korlaet je pod točkom 2. ukratko obrazložio odluku Predsjedništva o obnovi članstva u Savezu te je Skupština jednoglasno usvojila odluku kojom je potvrđena obnova članstva u Savezu za 13 alumni udruga, a za 4 alumni udruge članstvo je obnovljeno uvjetno, do prikupljanja cjelokupne dokumentacije.

Pod točkom 3. Razno, provedena je kratka raspravo o izazovima sa kojima se susreću pojedine alumni udruge te iskustvima u poticanju alumni aktivnosti. Sljedeća, izborna Skupština održat će se krajem lipnja 2017. godine.

Skupstina_alumni_listopad2016Top