Vijest
09.07.2019

Održana redovita Skupština Saveza ALUMNI UNIZG

U ponedjeljak 8. srpnja 2019. u auli Sveučilišta u Zagrebu održana je redovita Skupština Saveza bivših studenata Sveučilišta u Zagrebu, na kojoj su se okupili predstavnici fakultetskih alumni udruga i alumni udruga iz inozemstva, ali i drugi bivši studenti i prijatelji Sveučilišta u Zagrebu.

Skup je započeo odavanjem počasti dvojici nedavno preminulih istaknutih alumna zaslužnih za razvoj alumni filozofije na Sveučilištu: prof. emer. Branku Kunstu, utemeljitelju i prvome predsjedniku Društva diplomiranih inženjera i prijatelja Kemijsko-tehnološkoga studija (AMACIZ) te članu Predsjedništva Saveza od 2005. do 2007., i prof. dr. sc. Mladenu Vraniću, počasnome predsjedniku AMCA Toronto i počasnome doktoru Sveučilišta u Zagrebu.

Na početku se okupljenima obratio rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras istaknuvši važnost i ulogu bivših studenata za razvoj i promicanje Sveučilišta, a predsjednik Saveza ALUMNI UNIZG prof. dr. sc. Mario Šafran zahvalio mu je na svesrdnoj potpori u radu Saveza. Potom je prof. Šafran dao izvješće o radu Predsjedništva Saveza za dvogodišnje razdoblje, ističući nove promotivne aktivnosti, uz molbu udrugama da redovito obavješćuju Savez o svojim aktivnostima kako bi se o njima informirala šira javnost putem Glasnika ili Newslettera Saveza.

Skupština je jednoglasno poduprla primanje u Savez dviju novih alumni udruga: Udruge diplomanata Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu - AMAC-SC i Udruge bivših studentica i studenata Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu - Alumni FPZG te su sada u Savezu 24 fakultetske udruge i četiri udruge iz inozemstva.

Nakon formalnoga dijela sjednice prof. dr. sc. Mirjana Polić Bobić s Filozofskoga fakulteta, glavna urednica monografije o Sveučilištu u Zagrebu, održala je predavanje Kako prikazati 350 godina Sveučilišta u Zagrebu?

Skupština AMAC_srpanj2019_Boras i Safran Skupština AMAC_srpanj2019_Polic Bobic


Top