Vijest
04.06.2018

Održana radionica 'Priprema projekata financiranih ESI fondovima'

U organizaciji Ureda za EU projekte i Ureda za transfer tehnologije Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održana je dvodnevna radionica o pripremi projekata financiranih Europskim Strukturnim i Investicijskim Fondovima (ESIF), na lokaciji u Ulici kralja Zvonimira 8.

Znanstvenom i administrativnom osoblju sastavnica Sveučilišta koje je aktivno uključeno u pripremu i provedbu ESIF projekata, stručnjakinje tvrtke Razbor d. o. o. prezentirale su strateški i metodološki okvir i preduvjete za financiranje inovacijskih projekata ESI fondovima. Vježbama kroz osnovne korake u pripremi projektnih prijedloga polaznici su zajednički osmislili metodološke dijelove projekta koje bi prijavljivali na realno očekivani odnosno otvoreni natječaj Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije iz Operativnoga programa „Konkurentnost i kohezija“ Europskoga fonda za regionalni razvoj.

Priprema projektnih prijedloga na natječaje iz Operativnih programa „Konkurentnost i kohezija“ i „Učinkoviti ljudski potencijali“ iznimno je kompleksna i predstavlja izazov i za iskusne voditelje projekata i izvrsne znanstvenike, stoga je od posebne važnosti za Sveučilište u Zagrebu osigurati kvalitetan način pripreme za izradu uspješnih i izvedivih projektnih prijedloga, kako za postojeću, tako i za buduću financijsku perspektivu 2021. - 2027.

Za znanstveno-istraživačke organizacije ESI fondovi u razdoblju 2014. - 2020. pružaju mogućnost razvoja istraživačke infrastrukture, provedbe istraživačkih i inovacijskih projekata (u suradnji s gospodarstvom ili drugim istraživačkim institucijama), razvoj svojih ljudskih resursa i unapređenje kvalitete obrazovnih programa (u skladu s potrebama gospodarstva).

Kontakt za projektnu podršku i transfer tehnologije: http://cirtt.unizg.hr/Top