Vijest
29.01.2018

Održana međunarodna konferencija o održivoj globalizaciji

Dr. Deborah Ford, Ed.D.

Od 11. do 13. siječnja 2018. u indijskoj pokrajini Kerala održana je Prva međunarodna konferencija o održivoj globalizaciji (eng. 1st International Conference on Sustainable Globalization – ICSG). Konferenciju, koja je okupila gotovo stotinu sudionika iz cijeloga svijeta, svojim pozdravnim govorom i izlaganjem otvorila je Dr. Deborah Ford, Ed.D., rektorica američkoga Sveučilišta u Wisconsinu – Parkside. U organizaciji i provedbi konferencije sudjelovali su djelatnici i članovi više od 30 svjetski poznatih sveučilišta, fakulteta, znanstvenih i istraživačkih institucija i drugih organizacija (Penn State, New York University, Benetech, Perkins School for the Blind, University of Groningen itd.).

Otvaranje konferencije 
Otvaranje konferencije

Jedan od četiri glavna organizatora konferencije bilo je i Sveučilište u Zagrebu. Koordinator aktivnosti Sveučilišta u Zagrebu u okviru organizacije i provedbe konferencije bio je doc. dr. sc. Mario Konecki s Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, posebni savjetnik rektora Sveučilišta u Zagrebu za internetske servise i koordinator Rektorskoga zbora Republike Hrvatske za informacijske tehnologije. Uz Sveučilište u Zagrebu, glavni organizatori konferencije bila su i sveučilišta University of Wisconsin – Parkside (SAD), Mahatma Gandhi University (Indija) i Ostfalia University of Applied Sciences (Njemačka).

doc. dr. sc. Mario Konecki / DAVOR VIŠNJIĆ/PIXSELL ICSG logo

U organizaciji konferencije sudjelovala su i druga hrvatska sveučilišta (Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Puli i Sveučilište Sjever), a podršku konferenciji dali su i Grad Varaždin, Grad Bjelovar i Grad Daruvar. Tijekom prve polovine 2018. planirana je i konferencija u Zagrebu pod nazivom "Uloga informacijske i komunikacijske tehnologije u izjednačavanju mogućnosti obrazovanja osoba s invaliditetom".

Više o ovoj temi možete pročitati u novom broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas.Top