Vijest
07.12.2016

Održana izvještajna sjednica Senata, vijeća područja, Sveučilišnoga savjeta i Rektorskoga kolegija u širem sastavu Sveučilišta u Zagrebu

U srijedu 7. prosinca 2016. u velikoj dvorani Arhitektonskoga fakulteta održana je izvještajna sjednica Senata, vijeća područja, Sveučilišnoga savjeta i Rektorskoga kolegija u širem sastavu Sveučilišta u Zagrebu. Na sjednici je rektor prof. dr. sc. Damir Boras podnio izvješće o radu Uprave Sveučilišta u Zagrebu za 2015. godinu. Uz članove Senata, vijeća područja, Sveučilišnoga savjeta i Rektorskoga kolegija u širem sastavu, sjednici su nazočili prorektori Sveučilišta u Zagrebu.


Rektorovo izvješće obuhvatilo je sva područja djelovanja Uprave Sveučilišta u Zagrebu – između ostaloga, rad sveučilišnih tijela (Senata, vijeća područja, Sveučilišnoga savjeta i sveučilišnih odbora), financiranje znanstvenih istraživanja i položaj na rang-listama, znanstvenu produktivnost i znanstvene centre izvrsnosti, inovacije, zapošljavanje, studente i studije, upisne kvote i popunjenost studijskih programa, stipendije, postupke reakreditacije, unutarnje prosudbe sustava osiguravanja kvalitete i vrednovanje studentskih programa, informacije o Rektorovoj nagradi, mobilnost studenata i nastavnika, podatke o sklopljenim međunarodnim međuinstitucijskim sporazumima, razvoju sveučilišnih kampusa, financijskom poslovanju sveučilišta, informacije o sportskim aktivnostima, te druge teme.

Članovi Senata, vijeća područja, Sveučilišnoga savjeta i Rektorskoga kolegija u širem sastavu prihvatili su izvješće o radu Uprave Sveučilišta u Zagrebu za 2015. godinu.

Cjelovit tekst izvješća uskoro će biti objavljen na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

izvjestajna sjednica2016_svi_712x385

 Top