Vijest
08.04.2022

Održana izborna skupština Udruge AMAC-FSC i radionica "Mogućnosti financiranja alumni aktivnosti iz sredstava EU fondova"

U amfiteatru objekta 69 na Kampusu Borongaj 5. travnja 2022. održana je izborna skupština Hrvatske udruge diplomiranih inženjera i inženjera Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu AMAC-FSC. Na skupštini su izabrana nova radna tijela Udruge i novi predsjednik Mario Klisura, mag. ing. traff. koji će u sljedećem četverogodišnjem mandatu voditi Udrugu.

Nakon izborne skupštine, Savez ALUMNI UNIZG je u suradnji s Udrugom AMAC-FSC, a povodom 20. obljetnice postojanja Udruge, organizirao radionicu "Mogućnosti financiranja alumni aktivnosti iz sredstava EU fondova". Sudjelovali su: Marin Fak (Eureka Consulting), izv. prof. dr. sc. Darko Babić (AMAC-FSC), prof. dr. sc. Mario Šafran (predsjednik Saveza ALUMNI UNIZG), Patricia Hellriegel, An Neven (Hasselt University, Belgija), Martin Bailey i Michael Lindhout (Michigan State University, USA). Razgovor je moderirao Mislav Togonal, urednik i voditelj na HRT-u.

Izv. prof. dr. sc. Marko Šoštarić, prodekan Fakulteta prometnih znanosti, na početku je pozdravio okupljene rekavši da je na Fakultetu prepoznata važnost alumna gdje se kroz obostranu komunikaciju i zajednički angažman njeguju odnosi s istima. Mario Klisura, novoizabrani predsjednik AMAC-FSC-a, iskazao je zadovoljstvo što će "povesti" Udrugu u treće desetljeće njezina postojanja, vjerujući da će u predstojećem razdoblju povezati alumne Fakulteta prometnih znanosti i ostvariti kvalitetne suradnje.

Izv. prof. dr. sc. Darko Babić potom je predstavio rad AMAC-FSC-a, osvrnuvši se na dosad provedene aktivnosti Udruge te glavne ciljeve za budućnost. U radionicu su se putem video-poveznice uključili kolege sa Sveučilišta Hasselt iz Belgije i kolege sa Sveučilišta Michigan iz SAD-a te prenijeli svoja iskustava vezana uz alumni aktivnosti, izazove s kojima se u svakodnevnom radu susreću, a vezanim uz privlačenje i povezivanje alumna.

Gospodin Marin Fak iz tvrtke Eureka Consulting govorio je o potencijalnim mogućnostima financiranja alumni aktivnosti iz nacionalnih i europskih fondova te okupljene upoznao s izvorima koji mogu pomoći tražiteljima sufinanciranja alumni aktivnosti. Predsjednik Saveza ALUMNI UNIZG prof. dr. sc. Mario Šafran naglasio je da će Savez i ubuduće nastaviti pružati podršku udrugama za sve daljnje alumni aktivnosti, a u cilju jačanja ugleda i imena Sveučilišta u Zagrebu.

Cijelu snimku radionice možete pogledati OVDJE.Top