Vijest
05.04.2022

Održan skup karijernih savjetnika sastavnica Sveučilišta u Zagrebu

U srijedu 30. ožujka 2022. održao se skup karijernih savjetnika sastavnica Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Ureda za razvoj karijera Sveučilišta u Zagrebu. Nakon prvoga virtualnoga skupa, koji se održao potkraj prošle godine, popuštanjem protuepidemijskih mjera odlučili smo održati novo okupljanje uživo. Na naš se poziv odazvao velik broj zaposlenika karijernih centara sveučilišnih sastavnica.

Pozdravni i poticajni govor o bitnosti suradnje gospodarstva i obrazovanja, ne samo na nacionalnoj nego i na međunarodnoj razini, održao je rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras. Na skupu su sudjelovale i djelatnice Alumni ureda Sveučilišta u Zagrebu Paula Pavletić, prof., i Petra Lojen, mag. oec.

Dan karijernih savjetnika_ozujak2022

Događaj je bio organiziran kao poslovni sastanak vezan za mobilnu i mrežnu aplikaciju, koju uskoro planiramo ponuditi studentima, ali i poslodavcima kako bismo ojačali tržište rada i unaprijedili proces zapošljavanja studenata. Prezentaciju aplikacije održao je gospodin Marko Komerički, direktor sveučilišne tvrtke Stablo znanja d. o. o., u suradnji s Uredom za razvoj karijera Sveučilišta u Zagrebu.

Bitne teme koje smo prodiskutirali s karijernim savjetnicima bile su: razvoj digitalnoga tržišta rada, zaštita podataka aplikacije – administracija i čuvanje podataka, međusobna poslovna komunikacija i interakcija studenta i poslodavca, praćenje studenata od poslodavaca, ali i poslodavca od studenata, obostrane evaluacije, employer branding, informativni i edukativni programi putem aplikacije, oblici financiranja aplikacije i ureda za razvoj karijera i karijernih savjetnika sastavnica, aplikacija kao izvor potpore karijernim savjetnicima sastavnica, uklapanje stručne prakse u aplikaciju, praćenje bivših studenata i alumni zajednica, umreživanje Sveučilišne aplikacije s aplikacijama sastavnica kojima je bitna studentska, praksa, stipendiranje studenata od poslodavaca putem aplikacije, transformacija tržišta rada, nova zanimanja i nove djelatnosti, integracija socijalno osjetljivih skupina studenata.

Dan karijernih savjetnika_ozujak2022

Neke su teme potaknule veće zanimanje i duže rasprave:
- informiranje i edukacija studenata Sveučilišta u Zagrebu vještinama i znanjima iz područja zapošljavanja ‒ karijerni su savjetnici ključna spona između gospodarstva i obrazovnoga dijela Sveučilišta u Zagrebu,
- poticanje ponosa bivših studenata Sveučilišta u Zagrebu, upravo zato što su svoja znanja ostvarili na sastavnicama Sveučilišta, što u konačnici rezultira jačanjem pozicije na nacionalnoj i međunarodnoj razini,
- neophodnost karijernih savjetnika i očuvanje njihovih radnih mjesta na sastavnicama nakon završetka projekta Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju, kao i otvaranje novih karijernih centara tamo gdje ih još nema.

Dan karijernih savjetnika_ozujak2022

U ime Ureda za razvoj karijera Sveučilišta u Zagrebu želimo zahvaliti svim kolegama koji su svojom nazočnošću sudjelovali u razradi aplikacije, za koju vjerujemo da će biti iznimno korisna te da će doprinijeti povezivanju poslodavaca i studenata, osmišljavanju novih projekata i širenju mogućnosti koje će nam tržište rada ponuditi. 

Predstavnici sastavnica koji su sudjelovali na skupu:
Agronomski fakultet: Aleksandra Gečević, Marija Biondić Pavlić
Arhitektonski fakultet: Lea Pelivan
Ekonomski fakultet: Maja Mažar
Fakultet filozofije i religijskih znanosti: Barbara Ćuk
Fakultet hrvatskih studija: Ana Petak
Fakultet organizacije i informatike: Amalija Koren Cavaleiro, Katarina Pažur Aničić, Darko Grabar
Fakultet političkih znanosti: Valentina-Dominika Kranželić
Fakultet prometnih znanosti: Mirjana Lebo Pavičić
Fakultet šumarstva i drvne tehnologije: Lucija Marković
Filozofski fakultet: Marija Gudan
Geodetski fakultet: Lovro Klarić
Građevinski fakultet: Nina Lekić, Lana Zubović,
Grafički fakultet: Jaka Mustapić, Renata Percan Rebrović, Jelena Radić
Kineziološki fakultet: Ana Crnjak, Ivana Degirmendžić
Muzička akademija: Ema Proso Šepec
Prirodoslovno-matematički fakultet: Matea Butigan
Veterinarski fakultet: Iva Lehunšek Panić
Sveučilište u Zagrebu, Alumni ured: Paula Pavletić, Petra Lojen
Stablo znanja: Marko Komerički
Sveučilište u Zagrebu, Ured za razvoj karijera: Marko Ljutić, Iva Kraljević, Jelena Ivančić
Sveučilište u Zagrebu, studentski posao u Uredu za razvoj karijera: Ema Gulija

Ured za karijereTop