Vijest
06.02.2018

Održan sastanak prodekana za međunarodnu suradnju, ECTS koordinatora i kontakata za međunarodnu suradnju fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu

U organizaciji središnjega Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu u petak 2. veljače 2018. održan je sastanak prodekana za međunarodnu suradnju, ECTS koordinatora i osoba zaduženih za kontakte za međunarodnu suradnju fakulteta i akademija u prostorijama Rektorata u Ulici kralja Zvonimira 8. Na sastanku su sudjelovali prorektor za umjetničko područje i međunarodni položaj Sveučilišta red. prof. art. Mladen Janjanin, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu dr. phil. Branka Roščić, Erasmus koordinatorica Sveučilišta u Zagrebu Ida Ogulinac sa zaposlenicima središnjega ureda te prodekani za međunarodnu suradnju, ECTS koordinatori i osobe zadužene za međunarodnu suradnju fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu.

Redoviti sastanak središnjega Ureda za međunarodnu suradnju s predstavnicima 32 fakulteta i 3 akademije održava se u cilju unapređenja postojeće međunarodne suradnje i što uspješnije provedbe programa međunarodne mobilnosti studenata i osoblja Sveučilišta u Zagrebu. Riječ je o različitim programima akademske mobilnosti, među kojima je i najveći Erasmus+ program za mobilnost unutar i izvan Europske unije.

S obzirom na to da programe mobilnosti provodi središnji Ured za međunarodnu suradnju od posebne je važnosti dobra koordinacija prema fakultetima i akademijama te kvalitetna suradnja svih sudionika. Tijekom sastanka održana je konstruktivna rasprava te su predstavljeni plan raspisa natječaja za mobilnosti u sljedećoj akademskoj godini i novine o financijskim iznosima stipendija za studente i osoblje.

Središnji Ured za međunarodnu suradnju prijavio je dva projektna prijedloga 2018. na otvoreni natječaj za Erasmus+ mobilnost u nadležnosti Agencije za mobilnost i programe EU i Europske komisije. U planu je prvi projektni prijedlog s više od 1000 stipendija, uglavnom za studijski boravak unutar Europske unije za studente svih fakulteta i akademija. Vrijednost projekta i zatraženih nepovratnih sredstava za stipendija je više od 2 milijuna eura za ak. god. 2018./19. Drugi projektni prijedlog je za mobilnost Erasmus+ partnerske zemlje (izvan EU) u iznosu od više od 900 tisuća eura nepovratnih sredstava za stipendije.

Medunarodni koordinatori_sastanak_Janjanin_2018Top