Vijest
05.03.2018

Održan Dan dobrodošlice/Welcome Day za strane studente Sveučilišta u Zagrebu

Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu u petak 23. veljače 2018. organizirao je Dan dobrodošlice/Welcome Day za strane studente koji na Sveučilište u Zagrebu dolaze na studijski boravak u ljetnom semestru akademske godine 2017./2018. Dan dobrodošlice održao se u Velikoj dvorani  ArhitektonskogaGeodetskoga i Građevinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a započeo je pozdravnim govorom prof. dr. sc. Nevenke Čavlek s Ekonomskoga fakulteta.

Djelatnici Ureda za međunarodnu suradnju predstavili su Sveučilište u Zagrebu, mogućnosti studiranja stručnih programa na engleskom jeziku na Sveučilištu, učenje hrvatskoga jezika za strance i sl. Hrvatski studenti iz udruge Erasmus Student Network Zagreb (ESN Zagreb) predstavili su studentski život u Zagrebu te su upoznali studente s aktivnostima koje će tijekom semestra organizirati za strane studente, kao što su izleti, zajednička druženja, učenje stranih i hrvatskoga jezika. Aktivnosti udruge ESN Zagreb sufinancira Sveučilište u Zagrebu iz europskoga projekta Erasmus+ mobilnost.

U ljetnom semestru ak. god. 2017./2018. na Sveučilištu u Zagrebu će u sklopu programa Erasmus+ mobilnost i programa bilateralne međusveučilišne razmjene studirati oko 340 stranih studenata, od čega 328 studenta iz programa Erasmus+ mobilnost (programske zemlje unutar EU i partnerske zemlje izvan EU). Većina studenata studirat će na Ekonomskome fakultetu (69) te na Pravnome (52) i Filozofskome fakultetu (38). Najviše studenata dolazi iz Njemačke i Francuske, a zatim iz Poljske i Španjolske.

Ured za međunarodnu suradnju je od 19. do 25. veljače 2018. organizirao i Tjedan dobrodošlice (Welcome Week) za dolazne strane studente sa sljedećim aktivnostima: stručno vodstvo kroz kulturno i povijesno središte grada Zagreba te predavanja na Sveučilištu o hrvatskoj kulturi i baštini, hrvatskom obrazovnom sustavu, religijskoj baštini, kulturološkom šoku i procesu akulturacije. U programu je bio i orguljaški koncert u Crkvi sv. Marka te jednodnevni izlet u Varaždin.

Svim studentima i nastavnicima Sveučilišta u Zagrebu želimo uspješan ljetni semestar!

welcome day2018_veljaca2018
Top