Vijest
14.03.2019

Održan 1. Dan sveučilišne knjige

Prvi Dan sveučilišne knjige održan je u utorak 12. ožujka 2019. u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Organizator događanja je Sveučilište u Zagrebu koje je okupilo sve zaljubljenike u knjigu i hrvatsku riječ s ciljem da se široj javnosti približe djela u nizu Manualia Universitatis studiorum Zagrabiensis.


Prvi Dan sveučilišne knjige započeo je uvodnim obraćanjima ravnateljice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dr. sc. Tatiane Petrić, prorektorice za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivane Čuković-Bagić i rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, a uvodno izlaganje o hrvatskom jeziku održao je prof. dr. sc. Stipe Botica, predsjednik Matice hrvatske.

U drugom dijelu programa dodijeljena su priznanja sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu za produktivnost nastavnika u stvaranju djela sveučilišne nastavne literature. Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras dodijelio je priznanja dekanima pet sastavnica Sveučilišta u Zagrebu – Ekonomskoga, Građevinskoga, Kineziološkoga, Medicinskoga i Stomatološkoga fakulteta.

U umjetničkom dijelu programa sudjelovali su studenti Muzičke akademije i prof. art. Joško Ševo s Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Manualia Universitatis studiorum Zagrabiensis sveučilišni su udžbenici, priručnici i monografije koji su oplemenili studiranje mnogih generacija studenata Sveučilišta u Zagrebu, a organizacijom 1. Dana sveučilišne knjige cilj je bio istaknuti njihov značaj i približiti ih široj javnosti.

Dan sveucilisne knjige_2019 Dan sveucilisne knjige_2019
Dan sveucilisne knjige_2019 Dan sveucilisne knjige_2019
Dan sveucilisne knjige_2019 Dan sveucilisne knjige_2019
Dan sveucilisne knjige_2019 Dan sveucilisne knjige_2019

Autor fotografija: Siniša Peleš, Ured za odnose s javnošćuTop