Vijest
23.10.2017

Obljetnica Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije i Sajam ideja

U ponedjeljak 23. listopada 2017. u 9 sati na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije (Marulićev trg 19), održat će se svečano otvaranje skupa Sajam ideja - sinergije hrvatske industrije i znanosti u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom. Sajam ideja je zamišljen kao prvi kontakt studenta s budućim poslodavcem. Skup pomaže studentima u izboru specijalističkih sadržaja već tijekom studiranja, dok gospodarstvenicima olakšava izbor budućih zaposlenika. Razmjena iskustava je značajan putokaz pri kreiranju novih sadržaja Fakulteta.

U sklopu samoga otvaranja Sajma ideja u 9.15 sati predviđeno je svečano otvorenje Velike predavaonice Fakulteta koja uz sve standardne multimedijske sadržaje nudi studentima jedinstvenu tehnologiju edukacije na virtualnim HPLC i GC sustavima instaliranim na 66 prijenosnih računala. Činjenice da pojedinačni HPLC i GC sustavi prelaze cijenu od milijun kuna, velika su prepreka osiguravanju edukacije ključne za mnoge kemijske i srodne industrije (farmaceutsku, prehrambenu, naftnu itd.). Upravo edukacija na virtualnim sustavima čini ovu predavaonicu jedinstvenom u geografskom okružju. Softverska podrška donacija je tvrtke Shimadzu d.o.o. Croatia. Predavaonicu će otvoriti pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, direktor Shimadzu d.o.o. Croatia Gordan Tomac i dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije prof. dr. sc. Tomislav Bolanča.

Isti dan u 13 sati na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije (Marulićev trg 20) održat će se Svečana sjednica Fakulteta povodom proslave 98. godišnjice osnutka. Program sjednice uključuje svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji Fakulteta s INA-Industrija nafte. d.d. Sporazum će potpisati članovi uprave INAIndustrija nafte d.d. Ivan Krešić i Davor Mayer i dekan Fakulteta prof. dr. sc. Tomislav Bolanča. Potpisivanje sporazuma dokazuje učinkovitost Fakulteta i INA-Industrija nafte. d.d. u prijenosu znanja s Fakulteta u gospodarstvo, kompetentnost Fakulteta kao i orijentiranost ka društveno odgovornom poslovanju tvrtke INA-Industrija nafte d.d. Tijekom cijeloga dana studenti će se natjecati u raznim sportovima, a jedna od njihovih aktivnosti biti će i besplatno davanje poduke mlađim kolegama kao i drugim mlađim gostima Fakulteta.Top