Vijest
22.03.2017

Obilježavanje međunarodnoga tjedna otvorenoga obrazovanja u Srcu

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) i ove se godine priključio obilježavanju međunarodnoga Tjedna otvorenoga obrazovanja (Open Education Week) koji se održava od 27. do 31. ožujka 2017. u cijelom svijetu. Cilj Tjedna otvorenoga obrazovanja je podizanje svijesti o važnosti besplatnoga i otvorenoga obrazovanja koje je dostupno svakome, svugdje i u trenutku kada je potrebno.

U okviru Tjedna otvorenoga obrazovanja Srce organizira tribinu „Otvoreno obrazovanje i otvoreni pristup“ na kojoj će se raspravljati o nužnosti politike otvorenoga pristupa znanstvenim informacijama, obrazovnim sadržajima, istraživanjima i publikacijama, koja su naša iskustva i primjeri dobre prakse.

Tribina će se održati u ponedjeljak 27. ožujka 2017., s početkom u 16 sati u prostorijama Srca.

Uvodno predavanje naziva Open Education: The Moral, Business & Policy Case for OER održat će dr. Cable Green, direktor za otvoreno obrazovanje iz Creative Commons.
Nakon uvodnoga predavanja bit će otvorena rasprava s pozvanim panelistima, dobitnicima međunarodnoga priznanja Europe's Open Access Champions:

  • prof. dr. sc. Dianom Šimić s Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu
  • doc .dr. sc. Ivanom Hebrang Grgić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • doc. dr. sc. Predragom Pale s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Više o događanju možete vidjeti ovdje.Top